Longitoursin talven lomavinkit

20.12.2023
Longitoursin talven lomavinkit

Alkutalvi hujahtaa usein joutuisaan joulunalusaikaa tunnelmoidessa, mutta viimeistään joulunpyhien jälkeen se saattaa iskeä - nimittäin armoton matkakuume ja tarve päästä pakoon kylmää ja pimeää.

Longitoursin matkassa voit matkustaa lukuisiin trooppisiin kaukokohteisiin ympäri maailman, mutta kuinka sitten valita sopiva kohde satojen kohteiden ja tuhansien hotellien joukosta? Valikoimasta löytyvät tietenkin tutut ikisuosikit, kuten Thaimaa sekä Kanariansaarten Gran Canaria ja Teneriffa, jotka toimivat aina varmoina valintoina. Jos kuitenkin etsit jotain hieman eksoottisempaa, me olemme listaneet avuksesi parhaat tärpit kuluvalle talvelle. Seuraavan loman suunnittelu onkin ihana aloittaa vaikka tulevina joulun pyhinä glögimukin ja kohvehtirasian äärellä.

Longitoursin kaukokohteet ovat omatoimikohteita, joista useimpiin on tarjolla monia eri reittilentovaihtoehtoja päivittäin. Voit siis valita joustavasti sinulle parhaiten sopivan matkustusaikataulun.

1. Karibian rytmejä Dominikaanisessa tasavallassa


Karibiansaarilla sijaitseva Dominikaaninen tasavalta tunnetaan paratiisimaisista, valkohiekkaisista palmurannoista sekä rytmikkäästä musiikistaan. Pari viikkoa hujahtaa nopeasti nauttien rantaelämästä sekä tutkien vehreän saaren kiehtovia nähtävyyksiä. Helmikuussa voit muun muassa bongata kyttyräselkävalaita, jotka saapuvat Samananlahdelle, tunnetun Los Haitises -kansallispuiston edustalle parittelemaan.

Samanan lisäksi muita suosittuja lomakohteita ovat Atlantin puoleinen Puerto Plata sekä saaren itäkärjessä sijaitseva Punta Cana. Letkeän karibialaiseen tunnelmaan johdattavat batchatan ja merenquen rytmit, joiden tahdissa saattaa maistua vaikkapa El Presidente -olut tai tilkka paikallista rommia.

Varaa nyt

2. Meksikon Cancun ja Riviera Maya


Meksikon Quintana Roon osavaltiossa, Karibianmeren rannalla sijaitsee suosittu loma-alue, joka koostuu Riviera Mayaksi kutsutusta lomakylien rivistöstä sekä niiden pohjoispuolella sijaitsevasta Cancunin kaupungista. Cancunissa sijaitsee alueen päälentoasema, mutta se on myös itsessään hieno lomakohde, jossa voit yhdistää ranta- ja kaupunkiloman. Riviera Mayan suosituimpia lomakohteita on Playa del Carmen, jossa viihtyvät niin golfarit kuin auringonpalvojatkin. Tulumin boheemi ilmapiiri vetää puoleensa taiteilijasieluja sekä oman elämänsä trend-settereitä.

Majoituitpa missä päin rannikkoa tahansa, voit olla varma, että hiekkarannat ovat valkoisia ja meksikolaiset herkut hellivät makuhermojasi. Meksikon loman kruunaa vierailu Chichen Itzan temppelikaupungissa, yhdessä maailman seitsemästä ihmeestä.

Meksikon kohdeoppaasta saat lisätietoa muun muassa Meksikoon tarvittavista matkustusasiakirjoista.

Varaa loma Meksikoon

3. Tansasian paratiisisaari Sansibar


Afrikan itärannikolla sijaitseva Sansibarin saari on trooppinen lomaparatiisi valkoisine hiekkarantoineen, mutta myös paljon muuta - tutustu ainakin saaren pääkaupungin vanhaan osaan, Unescon maailmanperintölistaltakin löytyvään Stonetowniin, jonka kapeilla kujilla voit ihastella värikkäitä taloja ja historiallisia nähtävyyksiä. Saaren sisäosissa sijaitsevassa Jozani Forest Resorissa pääset tutustumaan Sansibarin ainutlaatuiseen luontoon ja bongaamaan harvinaisia lintulajeja. Paras aika matkustaa Sansibarille on tammi-helmikuussa kuivan kauden aikana. Sansibarille voit lentää Turkish Airlinesin vaihtolentoyhteyksin Istanbulin kautta.

Varaa nyt

4. Indonesian ikisuosikki Bali


Bali tunnetaan surffaajien paratiisina, mutta tällä lomasaarten klassikolla viihtyvät monenlaiset matkailijat. Kulttuurinystäviä ilahduttaa hindulaisia ja buddhalaisia yhdistelevä kulttuuri upeine temppelikokonaisuuksineen. Aktiivinen matkailija lähtee tutkimaan Balin luontoa, ja kulinaristi löytää eksoottisia aasialaisia ruokaelämyksiä. Bali tunnetaan leppoisan välittömästä ilmapiiristään, josta nauttii mielellään pidempäänkin. Edullisista majoitushinnoista kannattaa ottaa kaikki irti - katkaise talvi vaikkapa kolmen viikon yhdistetyllä loma- ja etätyömatkalla.

Varaa loma Balille

VIimeisimmät uutiset
24.07.2024
Talven 2024-2025 uutuus: suorin lennoin Marokkoon ja Hurghadaan

Talvikaudella 2024-2025 löydät Longitoursin valikoimasta Norwegianin uudet, suorat lentoyhteydet Egyptin Hurghadaan sekä Marokon Agadiriin ja Marrakechiin.

03.07.2024
Tärkeä ilmoitus: Mahdollisia viivästyksiä Antalyan lentokentällä 3.-21.7.2024

Lentokenttähenkilökunnan lakko Antalyan lentokentällä voi aiheuttaa lentojen viivästyksiä ja muita häiriöitä 3.–21. heinäkuuta 2024.

24.06.2024
Parhaat kesälomakohteet lapsiperheille

Löydä suosikkisi Longitoursin kesäkohteiden 2024 joukosta. Mistä kohteista löytyvät parhaat rannat tai suosituimmat hotellit lapsiperheille? Entä mikä on paras lentoaika lasten kanssa?

20.06.2024
15 % alennus Strawberryn lentokenttähotelleihin

Longitours tarjoaa nyt yhteistyössä Strawberryn kanssa 15 % alennuksen Helsinki-Vantaan Clarion Hotel Aviapolis- ja Comfort Hotel Helsinki Airport-lentokenttähotelleissa. Kurkkaa alekoodi tästä.

05.06.2024
All inclusive vai huoneistohotelli? Vinkit hotellin valintaan Antalyassa

Longitoursilla on Antalyan rannikolla satoja hotelleita, joista valita. Vaihtoehtoja löytyy edullisista huoneistohotelleista hulppeisiin all inclusive -resorteihin. Lue Longitoursin vinkit ja suositukset hotellin valintaan Antalyassa.

30.05.2024
Kreetan helmet - 4 vinkkiä kesälomalle Haniaan

Kreetan Hania pitää pintansa suomalaisten suosikkikohteiden joukossa vuodesta toiseen. Listasimme neljä kiinnostavaa kohdetta, joiden vuoksi loman aikana kannattaa poistua myös Hanian lomakylien ulkopuolelle.