Terveys ja turvallisuus

Matkavakuutus ja sairastuminen

Matkalle lähtiessään matkustajan tulee itse huolehtia, että hänellä on loman ajan voimassaoleva matkavakuutus. Matkavakuutus takaa laajemman turvan sairauksien ja tapaturmien varalta kuin yleiset maiden väliset sosiaaliturvasopimukset (esim. Eurooppalainen sairaanhoitokortti EU- ja ETA-maissa). Matkavakuutus auttaa, mikäli esimerkiksi sairastut ennen matkasi alkua niin, että et voi lähteä matkaan lainkaan, tai mikäli sairastut matkan aikana ja tarvitset lääkäri- tai sairaalahoitoa lomakohteessa.

Mikäli sairastut ennen matkaa ja joudut peruuttamaan matkasi, ota yhteys asiakaspalveluumme. Jos tarvitset lääkäri- tai sairaalahoitoa loman aikana, ota yhteys vakuutusyhtiöösi selvittääksesi, mihin lääkäriin tai sairaalaan sinun tulisi lomakohteessa hakeutua. Ota aina myös yhteyttä paikalliseen oppaaseen tai asiakaspalveluun, mikäli sairastuminen estää esimerkiksi lentämisen alkuperäisenä paluupäivänä. Oppaamme ja asiakaspalvelumme auttavat sinua tarvittaessa myös lääkäriin tai sairaalaan hakeutumisessa.

Taudit ja rokotukset matkakohteissa

Kohteissa eri puolilla maailmaa voi esiintyä erilaisia tauteja, jotka vaativat suojautumista rokottein hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Mikäli kohdemaassa esiintyy erityisiä huomioitavia tauteja, näistä on kerrottu kunkin kohdemaan kuvauksessa. Luettelon kussakin maassa esiintyvistä taudeista ja suositelluista rokotuksista löydät myös Matkailijan terveysoppaasta.

Longitoursin matkakohteissa ei ole enää koronavirusta koskevia maahantulorajoitteita (tilanne 8.6.2023). Ulkoministeriön matkustustiedotteista löydät tietoa sekä hyödyllisiä linkkejä kunkin maan ajantasaisesta koronavirustilanteesta. Kasvomaskeja on hyvä varata mukaan matkalle, sillä niiden käyttöä voidaan edellyttää tietyissä julkisissa tiloissa.

Terveyssuositukset matkalla

Matkailijan terveyteen liittyvät ohjeet ja suositukset löydät Matkailijan terveysoppaasta.

Turvallisuus

Matkakohteita koskevat matkustus- ja turvallisuussuositukset tulee tarkastaa Ulkoministeriön matkustustiedotteista.