Bulgaria

Mustanmeren rannikolla kohtaat aurinkoisen, balkanilaisen tunnelman.

Balkanin niemimaalla sijaitsevaan Bulgariaan matkailijoita houkuttelevat ennen kaikkea Mustanmeren aurinkoiset hiekkarannat, edullinen hintataso ja Suomesta käsin myös lyhyet kolmen tunnin lennot. Bulgarian rannikon pitkillä hiekkarannoilla nautitaan huolettomista rantapäivistä, tehdään kävelyretkiä rantapromenadeilla sekä ihaillaan auringonlaskuja ja meren rauhoittavaa kohinaa. Tästä ei rantaelämä parane.

Näytä lisää


Parhaat matkatarjoukset Bulgariassa

Lomakohteemme Bulgariassa


Yleistietoa

Perustiedot Bulgariasta

Pinta-ala: 110 879 km²
Valuutta: leva
Pääkaupunki: Sofia
Kielet: bulgaria
Asukasluku: 6,52 miljoonaa
Uskonto: ortodoksinen

Sijainti

Bulgaria sijaitsee Balkanilla Kaakkois-Euroopassa, Mustanmeren rannalla. Sen rajanaapureita ovat pohjoisessa Romania, lännessä Serbia ja Pohjois-Makedonia, sekä etelässä Kreikka ja Turkki. Idässä Bulgaria rajautuu Mustaanmereen.

Aikaero

Bulgariassa kello on saman verran kuin Suomessa.

Hyvä tietää ennen matkaa

Hätänumero

Bulgariassa yleinen hätänumero on 112.

Juomarahat

Bulgariassa tippaaminen on yleinen tapa, ja sopiva juomaraha ravintolassa on noin 10 % laskun loppusummasta. Taksissa loppusumman voi pyöristää ylöspäin lähimpään tasalukuun. Hotellin laukunkantajalle voit jättää 1-2 levaa laukkua kohden ja huonesiivoojalle majoituksen tasosta riippuen 2-5 levaa per päivä loman päätteeksi.

Lähetystö

Sofian-suurlähetystö
26-28, Bacho Kiro
1000 SOFIA
BULGARIA
+359 281 021 10
Sanomat.SOF@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Bulgariassa peritään majoitusveroa, jonka suuruus vaihtelee kunnittain ja majoitustyypin sekä tähtiluokituksen mukaan. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan erikseen hotellin vastaanotossa. Veron suuruus vaihtelee välillä 0,20 - 3,00 € / yö / hlö.

Matkustusasiakirjat

Bulgariaan matkustaessaan Suomen kansalaisilla tulee olla mukana voimassaoleva passi tai virallinen, poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Bulgariaan viisumia. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkastaa tarvittavat matkustusasiakirjat suoraan paikallisviranomaisilta.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Bulgarian suuntanumero on +359, jota tulee käyttää bulgarialaisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

230 V, adapteria ei tarvita.

Sää

Keskilämpötilat, Burgas

KuukausiPäivän ylin (°С)Yön alin (°С)Veden keskilämpötila (°С)
Tammikuu607
Helmikuu816
Maaliskuu1247
Huhtikuu16810
Toukokuu211316
Kesäkuu251721
Heinäkuu282025
Elokuu282025
Syyskuu241623
Lokakuu181119
Marraskuu13714
Joulukuu8210

Taulukossa esitetyt lämpötilat ovat keskimääräisiä vuorokauden korkeimpia ja matalimpia lämpötiloja mittausjaksolla 1991-2021. Lähde: ECMWF. Bulgarian lomakohteiden tarkemmat kohdekohtaiset lämpötilatiedot löydät kunkin kohteen omalta sivulta.