Italia

Italiassa ihastuttaa rento elämäntapa ja lämmin vieraanvaraisuus.

Ihana Italia ei jätä ketään kylmäksi - pitkä maa tarjoaa kulttuuria, vastustamattomia makunautintoja, luontoa ja historiaa Pohjois-Italian kulttuurikehdoista aina Sisilian aurinkorannikoille saakka. Matkustitpa mihin päin Italiaa tahansa, italialainen keittiö pitsoineen, pastoineen ja merenelävineen hemmottelee makuhermojasi, maailmankuuluja viinejä unohtamatta.

Kulttuurinnäkäisille Antiikin Rooman vaikuttavaa perintöä sekä renessassitaidetta on nähtävillä ympäri maata useissa kaupunkikohteissa. Ihastu muodin mekka Milanoon, historialliseen Roomaan tai nauti Amalfin rannikon jylhistä kallio- ja merimaisemista. Sisilian saarella voit viettää leppoisaa rantalomaa tai vaeltaa tulivuori Etnan vaikuttavissa maisemissa. Kaiken kruunaa lämmin italialainen vieraanvaraisuus ja rento elämäntapa: täällä iloitaan elämän pienistä hetkistä, kuten pitkistä lounaista ja kiireettömistä kahvikupillisista. Sosiaalinen elämä on vilkasta ja nauru herkässä. Kuulostaako lomalta?

Kohteemme Italiassa

Yleistietoa
Perustiedot Italiasta

Pinta-ala: 302 073 km²
Valuutta: euro
Pääkaupunki: Rooma
Kielet: italia
Asukasluku: 59,0 miljoonaa
Uskonto: katolinen

Sijainti

Italia sijaitsee Etelä-Euroopassa, Apenniinien niemimaalla, Välimeren rannalla. Pohjoisessa Italia rajautuu Alppeihin, ja sen pohjoisia rajanaapureita ovat Ranska, Sveitsi, itävalta ja Slovenia. Lännessä Italia rajautuu Ligurianmereen ja Tyrrhenanmereen, ja idässä Adrianmereen. Italian eteläpuolella sijaitsevat Joonianmeri ja Maltan sekä Sisilian salmet.

Aikaero

Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Hyvä tietää ennen matkaa
Hätänumero

Italian Yleinen hätänumero on 112.

Juomarahat

Italiassa ravintolassa ei ole tapana jättää tippiä. Laskulle on lisätty usein valmiiksi “coperto”, joka tarkoittaa kattausta sekä usein alkuun tarjoiltavaa leipää. Halutessaan erityisen hyvästä palvelusta voi toki jättää juomarahan. Laukunkantajille voit jättää tippiä 1-2 € per laukku ja huonesiivoojalle 1-2 € per päivä.

Lähetystö

Suomen Suurlähetystö, Rooma
Ambasciata di Finlandia
Via Lisbona 3
00198 ROMA
ITALY
+39 06 8522 31
Sanomat.roo@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Italiassa peritään majoitusveroa, jonka suuruus vaihtelee kunnittain ja majoituksen tähtiluokituksesta riippuen 1-7 euron välillä per yö per henkilö. Kunnasta riippuen veroa peritään 3-14 ensimmäiseltä yöltä ja 6-18 ikävuodesta alkaen.

Matkustusasiakirjat

Italiaan matkustaessaan Suomen kansalaisilla tulee olla mukana voimassa oleva passi tai virallinen henkilökortti. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Italiaan viisumia. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkistaa tarvittavat matkustusasiakirjat suoraan paikallisviranomaisilta.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Italian suuntanumero on +39, jota tulee käyttää italialaisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

230 V. Osaan pistorasioista, erityisesti hotelleissa, sopii myös eurooppalaismallinen pistoke. Halutessasi voit ottaa mukaan italialaisiin pistorasioihin sopivan L-tyypin adapterin.