Ranska

Ranska on todellinen kulttuurimatkailijan aarreaitta, joka tarjoaa taidetta, muotia ja maailmankuulun keittiön kulinaristisia elämyksiä.

Laajan pinta-alansa vuoksi Ranska tarjoaa matkailijoille monipuolisia elämyksiä - voit nauttia Rivieran hiekkarannoista, suunnata Alpeille laskettelemaan, uppoutua ranskalaiskaupunkien viehättävään tunnelmaan ja nauttia maalaisromantiikasta tunnetuilla viinialueilla.

Huolimatta siitä missä päin Ranskaa matkustat, yksi asia on varmaa - maailmankuulun keittiön antimet vievät taatusti kielen mennessään. Ranskalaista keittiötä ei syyttä ole listattu UNESCOn aineettoman perinnön luetteloon. Nauti ranskalaiseen tapaan kolmen ruokalajin illallisista, herkullisista juustoista ja tuoreista leivonnaisista. Maassa on lukuisin Michelin-tähdin palkittuja ravintoloita, joissa panostetaan lähiruokaan ja tuoreisiin, laadukkaisiin raaka-aineisiin. Ruuan parina maistuvat tietenkin maailmankuulut ranskalaiset viinit.

Näytä lisää

Kohteemme Ranskassa

Yleistietoa

Perustiedot Ranskasta

Pinta-ala, eurooppalainen ydinalue: 551 500 km²
Koko pinta-ala: 643 801 km²
Valuutta: euro
Pääkaupunki: Pariisi
Kielet: ranska
Asukasluku: ydinalue 65,8 milj., koko Ranska 68 milj.
Uskonto: katolinen (51 %)

Sijainti

Ranskan eurooppalainen ydinalue sijaitsee Länsi-Euroopassa, Atlantin valtamereltä Välimereen ulottuvalla alueella. Ranskan rajanaapureita sen itäpuolella ovat pohjoisesta etelään lueteltuna Belgia, Luxemburg, Saksa, Sveitsi ja Italia, etelärannikolla Monaco, ja maan lounaisosassa Espanja ja Andorra. Maan Atlantin puoleinen rannikko rajautuu pohjoisessa Englannin kanaaliin ja lännessä Biskajanlahteen. Ranskaan kuuluu myös Välimerellä sijaitseva Korsikan saari sekä useita merentakaisia hallintoalueita.

Aikaero

Ranskassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Hyvä tietää ennen matkaa

Hätänumero

Ranskassa yleinen hätänumero on 112.

Juomarahat

Ranskassa ravintolalaskuun sisältyy yleensä jo palveluraha, ja joissakin paikoissa tippaaminen on jopa erikseen kielletty. Tästä ilmoitetaan kylteillä, joissa lukee “Pourboire interdit”. Mikäli tippaamista ei ole kielletty, voit halutessasi jättää noin 10 % tipin, mutta se tulee tehdä huomaamattomasti. Kahviloissa ja baareissa tippiä ei tarvitse jättää. Taksinkuljettajat puolestaan odottavat Ranskassa noin 10-15 % suuruista tippiä. Laukunkantajalle voit jättää muutaman euron ja huonesiivoojalle 5-10 euroa lomasi päätteeksi.

Lähetystö

Pariisin-suurlähetystö (Suomen suurlähetystö)
1, Place de Finlande
75007 PARIS
FRANCE
+33 144 181 920
Sanomat.PAR@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Ranskassa peritään majoitusveroa, jonka suuruus vaihtelee kunnittain ja majoitustyypin sekä tähtiluokituksen mukaan. Majoitusvero ei sisälly matkapaketin hintaan, vaan se maksetaan erikseen hotellin vastaanotossa. Veron suuruus on noin 1-5 € / yö / aikuinen. Alle 18-vuotiaista ei peritä Ranskassa majoitusveroa.

Matkustusasiakirjat

Ranskaan matkustaessaan Suomen kansalaisilla tulee olla mukana voimassaoleva passi tai virallinen, poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Ranskaan viisumia. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkastaa tarvittavat matkustusasiakirjat suoraan paikallisviranomaisilta.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Ranskan maakoodi on +33, jota tulee käyttää ranskalaisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

230 V, adapteria ei tarvita.