Portugali

Kaupunkikulttuuria Lissabonissa, aurinkoa Algarven rantakallioilla vai vaelluksia halki Madeiran kukkaniittyjen? Tätä kaikkea tarjoaa Portugali.

Aurinkoinen Portugali on monipuolinen matkailumaa - sen pitkä historia kiehtovine tarinoineen johdattaa suurten löytöretkeilijöiden aikakaudelle, ja upea luonto Madeiran vehreine vuoristoineen ja Algarven rantakallioineen saa hengityksen salpautumaan. Longitoursin lomavalikoimasta löydät kaikki Portugalin suosituimmat matkailukohteet - viehättävän pääkaupungin Lissabonin, etelärannikon Algarven rantakallioineen ja golfkenttineen, sekä ainutlaatuisen vehreän Madeiran Atlantin valtamerellä. Voit myös suunnata Pohjois-Portugaliin, vaikkapa portviinin kotikaupunkiin Portoon tai Portugalin Roomaksikin kutsuttuun Bragaan.

Kohteemme Portugalissa

Yleistietoa
Perustiedot Portugalista

Pinta-ala: 92 152 km²
Valuutta: euro
Pääkaupunki: Lissabon
Kielet: portugali
Asukasluku: 10,25 miljoonaa
Uskonto: katolinen

Sijainti

Portugali sijaitsee Pyreneiden niemimaalla ja on sijainniltaan Manner-Euroopan läntisin maa. Portugalin rajautuu pohjois- ja itäpuolellaan Espanjaan, ja lännessä sekä etelässä Atlantin valtamereen. Manner-Portugalin lisäksi Portugaliin kuuluu kaksi Pohjois-Atlantilla sijaitsevaa saaristoa, Azorit ja Madeira.

Aikaero

Portugalissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Hyvä tietää ennen matkaa
Hätänumero

Portugalissa yleinen hätänumero on 112.

Juomarahat

Tipin jättäminen on Portugalissa yleinen tapa. Ravintolassa tarjoilijalle voi jättää juomarahan, jonka suuruus on noin 10 % laskun loppusummasta. Taksinkuljettajalle summan ylöspäin pyöristäminen riittää. Myös huonesiivoojalle voit jättää lomaviikon päätteeksi noin viiden euron tipin. Hotellin laukunkantajalle voit jättää noin 50 senttiä laukkua kohden.

Lähetystö

Lissabonin-suurlähetystö (Suomen suurlähetystö)
Rua do Possolo 76-1
1350-251 LISBOA
PORTUGAL
+351 213 933 040
Sanomat.LIS@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Monissa Portugalin kunnissa ja kaupungeissa peritään majoitusveroa, jonka suuruus on yleensä noin 2 € / yö / hlö, ja sitä peritään kaikilta 13 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta korkeintaan 7 ensimmäisen majoitusvuorokauden ajalta. Majoitusveroa peritään muun muassa Lissabonin, Faron, Porton sekä Madeiran Santa Cruzin kaupungeissa.

Matkustusasiakirjat

Portugaliin matkustaessaan Suomen kansalaisilla tulee olla mukana voimassaoleva passi tai virallinen, poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Portugaliin viisumia. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkastaa tarvittavat matkustusasiakirjat suoraan paikallisviranomaisilta.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Portugalin maakoodi on +351, jota tulee käyttää portugalilaisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

230 V. Adapteria ei tarvita.