Malta

Pienestä koostaan huolimatta Maltalla riittää nähtävää ja koettavaa. Hiekkarantojen lisäksi maassa kiehtovat rikas historiallinen perintö sekä paikallinen ruokakulttuuri.

Välimerellä, Sisilian eteläpuolella sijaitsevaan Maltan saariryhmään kuuluvat Maltan pääsaaren lisäksi Gozon ja Cominon saaret sekä pienempiä, asumattomia saaria. Vaikka saarten yhteenlaskettu pinta-ala on vain 316 neliökilometriä, Maltan mielenkiintoinen historia ja kulttuuri tarjoavat runsaasti nähtävää auringosta nauttimisen ohelle. Maltalta löytyy peräti kolme UNESCOn maailmanperintökohdetta, joista tunnetuin on saaren pääkaupunki Valletta - pienestä, 1500-luvulla perustetusta, muurien ympäröimästä kaupungista löytyy lähes 30 kirkkoa, upeita palatseja ja mielenkiintoisia museoita. Muut Maltan UNESCO-kohteet ovat Hal Saflienin hypogeum, puoliksi maanalainen temppeli, sekä 6000 vuotta vanhat megaliittitemppelit, joita sijaitsee Maltan ja Gozon saarilla.

Vallettan ja sen ympäristön hotellit sopivat parhaiten kaupunkilomailijalle. Rikkaan kulttuurihistoriansa lisäksi Valletta on tunnettu myös värikkäästä yöelämästään. Maltan saaren pohjoisosasta sen sijaan löytyvät saaren parhaat hiekkarannat, ja Gozon saarella voit nauttia luonnosta, rauhasta ja vehreydestä. Puolen tunnin lauttamatkan päässä Maltan pääsaarelta sijaitseva Gozo kannattaa ehdottamasti ottaa päiväretkikohteeksi Maltan lomalla myös pääsaarella majoittuessasi.

Yleistietoa
Hyvä tietää ennen matkaa