Egypti

Egypti on muinaisten ihmeiden ja kiehtovan kulttuurin aarreaitta.

Koillis-Afrikassa sijaitseva Egypti on ajaton kohde, joka on kiehtonut matkailijoita vuosisatojen ajan. Tämä faaraoiden ja pyramidien maa tarjoaa rikkaan historiansa, vaikuttavien nähtävyyksiensä ja eloisan kulttuurinsa ansiosta ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen matkailijoille.

Näytä lisää

Longitoursin lomakohteet Egyptissä

Syksyn matkatarjoukset Egyptiin


Yleistietoa

Perustiedot Egyptistä

Pinta-ala: 1 001 450 km²
Valuutta: Egyptin punta
Pääkaupunki: Kairo
Kielet: arabia
Asukasluku: n. 113 miljoonaa
Uskonto: islam (n. 90 %), kristinusko (n. 10 %)

Sijainti

Egypti sijaitsee Pohjois-Afrikassa, pohjoispuolellaan Välimeri ja itäpuolellaan Punainenmeri. Egyptiin kuuluu Afrikan ja Aasian mantereita rajaava Suezin kannas, jonka läpi kulkee Välimeren ja Punaisenmeren yhdistävä Suezin kanava. Afrikan puolella Egyptin rajanaapureita ovat lännessä Libya ja etelässä Sudan. Aasian puolella, Suezin kannaksen takana koillisessa Egypti rajautuu Israeliin ja Gazan kaistaan.

Aikaero

Egyptissä kello on saman verran kuin Suomessa.

Hyvä tietää ennen matkaa

Hätänumero

Egyptissä toimii nykyisin sekä yleinen hätänumero 112 että omat, erilliset hätäyksiköiden numerot. Ambulanssin numero Egyptissä on 123. Poliisin numero on 122.

Juomarahat

Tippaaminen on Egyptissä yleinen tapa. Laskulle on useimmiten lisätty erillinen palvelumaksu, mutta noin 10 % juomaraha on tapana jättää vielä tämän lisäksi. Myös juomaraha saattaa olla eriteltynä laskulle palvelumaksun lisäksi jo valmiiksi. Tippiä on tapana jättää myös muulle palveluhenkilöstölle, kuten huonesiivoojille, kampaajille ja taksinkuljettajille.

Lähetystö

Kairon-suurlähetystö (Embassy of Finland)
3, Abu El Feda Street
13th floor
11211 ZAMALEK, CAIRO
EGYPT
+20 225 869 000
Sanomat.KAI@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Egyptin matkailijoilta perimät maksut sisältyvät lentolipun ja viisumin hintaan, eikä muita erillisiä turistiveroja peritä.

Matkustusasiakirjat

Egyptiin matkustettaessa passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan alkupäivästä lukien. Suomen kansalaiset tarvitsevat Egyptiin turistiviisumin, jonka voi hakea sähköisesti ennen matkaa täältä. Viisumihakemus tulee jättää viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkua. Viisumihakemus tulee jättää viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkua. Viisumin hinta on 25 USA:n dollaria.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Egyptin maakoodi on +20, jota tulee käyttää egyptiläisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Turvallisuus

Matkailijoita kehotetaan Egyptissä yleiseen varovaisuuteen ja ympäristön huomioimiseen. Väkivaltaisia yhteenottoja esiintyy yhä aika ajoin erityisesti suurissa kaupungeissa. Noudata erityistä varovaisuutta esimerkiksi Kairossa vieraillessasi. Vältä paikkoja, joille on kokoontunut suuria väkijoukkoja. Kokoontumisia, poliisia tai turvallisuusviranomaisia ei saa valokuvata. Pidä ulkona liikkuessasi aina mukanasi passia.

Siinain pohjoisosiin, lähelle Libyan rajaa ja läntiselle aavikkoalueelle ei tule matkustaa lainkaan. Etelä-Siinaissa matkustamista Sharm el-Sheikhin, Dabahin ja Pyhän Katariinan luostarin ulkopuolelle tulee välttää. (Suomen ulkoministeriö, 29.8.2023). Ajantasaisen ulkoministeriön matkustustiedotteen löydät täältä.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

220 V. Adapteria ei tarvita.