Tunisia

Tunisiassa koet Välimeren hiekkarannat, upeat aavikkomaisemat ja Pohjois-Afrikan monivaiheisen historian jättämän rikkaan kulttuuriperinnön.

Tunisia on Pohjois-Afrikan helmi, jonka kiehtova historia ja kauniit hiekkarannat takaavat, että tekemistä riittää lomaviikoksi tai pariksikin. Tunisian rannikolla nautitaan auringosta suosittujen lomakohteiden upeilla hiekkarannoilla. Välimeren rannalla sijaitsevat lomakohteet, kuten viehättävä Hammamet ja historiallinen Sousse tarjoavat kattavan valikoiman erilaisia hotellivaihtoehtoja niin helposta perhelomasta haaveileville kuin kulttuuria ja aktiviteetteja kaipaaville aikuisillekin. Kaiken kruunaa Tunisian välimerellisiä ja pohjoisafrikkalaisia makuja yhdistelevän keittiön herkulliset antimet.

Tunisiassa on aikojen saatossa vaikuttaneet useat eri sivilisaatiot, muun muassa roomalaiset, foinikialaiset ja arabit, mikä näkyy maan rikkaassa kulttuuriperinnössä. Maan historiallisista kaupungeista tunnetaan parhaiten maan pääkaupunki Tunis, jonne voit tehdä päiväretken Hammametin tai Soussen lomakohteista. Toinen viehättävä alue pääkaupungin lähettyvillä on Sidi Bou Said, joka on tunnettu taiteellisesta ilmapiiristään sekä kauniista valkoisista taloista sinise ovineen. Voit myös lähteä Tunisian sisämaahan upealle aavikkoretkelle, jossa matkataan dyynejä pitkin kamelin selässä, ihaillaan vaikuttavia aavikkonäkymiä sekä tutustutaan perinteiseen beduiinikulttuuriin.

Kohteemme Tunisiassa

Yleistietoa
Perustiedot Tunisiasta

Pinta-ala: 163 610 km²
Valuutta: Tunisian dinaari
Pääkaupunki: Tunis
Kielet: arabia, ranska
Asukasluku: 12,46 miljoonaa
Uskonto: islam

Sijainti

Tunisia sijaitsee Pohjois-Afrikassa, Välimeren rannalla. Maa rajautuu idässä Algeriaan, kaakossa Libyaan ja lännessä sekä pohjoisessa Välimereen. Tunisian pääkaupunki Tunis ja maan suosituimmat lomakohteet sijaitsevat Tunisian koillisrannikolla, noin 350 kilometrin päässä sekä Italian Sisiliasta että Maltasta.

Aikaero

Suomen talviaikana kello on Tunisiassa tunnin ja kesäaikana 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Hyvä tietää ennen matkaa
Hätänumero

Poliisi: 197
Ambulanssi: 190
Palolaitos: 198

Juomarahat

Tunisiassa juomarahan jättäminen on yleinen tapa. Ravintolassa tarjoilijalle voi jättää juomarahan, jonka suuruus on noin 10 % laskun loppusummasta. Taksinkuljettajalle voit halutessasi pyöristää summan ylöspäin. Hotellin laukunkantajille voit jättää noin 5 dinaarin (n. 1,50 €) ja huonesiivoojalle loman päätteeksi noin 20 dinaarin (noin 6 €) tipin.

Lähetystö

Tunisin-suurlähetystö
Dar Nordique, Rue du Lac Neuchâtel
Les Berges du Lac
1053 TUNIS
TUNISIA
+216 718 617 77
Sanomat.tun@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Tunisiassa peritään turistiveroa kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta. Veron suuruus määräytyy hotellin tähtiluokituksen mukaan seuraavasti:

2 tähden hotellissa: 1 dinaari / hlö / yö
3 tähden hotellissa: 2 dinaaria / hlö / yö
4-5 tähden hotellissa: 3 dinaaria / hlö / yö
Matkustusasiakirjat

Tunisiaan matkustaessaan Suomen kansalaisella tulee olla passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumispäivästä. Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu maahantulomerkintöjä varten. Tunisiaan ei vaadita viisumia Suomen kansalaisilta alle 90 vuorokauden kestävälle lomamatkalle. Tunisiaan saavuttaessa sinua saatetaan pyytämään esittämään yhteystietosi sekä majoituspaikkasi tiedot. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Tunisian suuntanumero on +216, jota tulee käyttää tunisialaisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

230 V, adapteria ei tarvita.