Arabiemiraatit

Arabiemiraatit tarjoavat seikkailun, jossa luonnon ihmeet ja muinaiset perinteet kohtaavat ylellisen, modernin kaupunkielämän.

Arabiemiraatit, eli Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, on kiehtova matkakohde, jossa ikivanhat perinteet kietoutuvat saumattomasti moderniin elämään. Tämä Arabian niemimaalla sijaitseva maa tarjoaa nähtävää arkkitehtuurisista ihmeistä koskemattomiin rantoihin ja aavikoihin. Lämpimän vieraanvaraisuutensa ja ylellisten lomanviettomahdollisuuksiensa ansiosta Arabiemiraateista on tullut suosittu matkakohde ympäri maailmaa saapuvien matkailijoiden keskuudessa.

Yksi maan suosituimmista matkakohteista ja ikonisimmista kaupungeista on Dubai, joka tunnetaan futuristisesta, pilvenpiirtäijien koristamasta siluetistaan sekä ylellisestä elämäntyylistään. Matkailijoille Dubai tarjoaa ostosparatiisin lukuisine kauppakeskuksineen. Toinen matkailijoiden suosima kohde on maan pääkaupunki ja formulakaupunkinakin tunnettu Abu Dhabi, joka on kulttuurinähtävyyksineen harmoninen yhdistelmä perinteitä ja nykyaikaa.

Näytä lisää

Kohteemme Arabiemiraateissa

Yleistietoa

Perustiedot Yhdistyneistä Arabiemiirikunnista

Pinta-ala: 83 600 km²
Valuutta: dirhami
Pääkaupunki: Abu Dhabi
Kielet: arabia
Asukasluku: 9,52 miljoonaa
Uskonto: islam

Sijainti

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat sijaitsee Arabian niemimaan itäosassa. Maa rajautuu lounaassa Saudi-Arabiaan, kaakossa Omaniin, pohjoisessa Persianlahteen ja koillisessa Omaninlahteen.

Aikaero

Suomen talviaikaan kello on Arabiemiraateissa kaksi tuntia enemmän, ja kesäaikaan tunnin enemmän kuin Suomessa. Arabiemiraattien aikavyöhyke on UTC +4.

Hyvä tietää ennen matkaa

Hätänumero

Poliisi: 999
Ambulanssi: 998
Palolaitos: 997

Juomarahat

Arabiemiraateissa laskun loppusumma sisältää palvelumaksun, eikä erillistä tippiä varsinaisesti odoteta. Hyvästä palvelusta voit toki aina halutessasi jättää juomarahan, sopiva summa on noin 10 % laskun loppusummasta.

Lähetystö

Abu Dhabin -suurlähetystö
Al Masaood Tower, 12th floor, office 1202
Hamdan Street
ABU DHABI
UNITED ARAB EMIRATES
+971 2 885 3666
Sanomat.ABO@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Arabiemiraateissa majoitusveroa peritään Dubain, Abu Dhabin ja Ras al Khaimanin hotelleissa. Dubaissa majoitusveron suuruus on hotellin tähtiluokituksesta riippuen 7-20 dirhamia (n. 2-5 euroa) / huone / yö. Abu Dhabissa ja Ras Al Khaimahissa majoitusvero on 15 dirhamia (n. 4 euroa) / huone / yö. Esimerkiksi majoitushuoneistosta, jossa on erillinen olohuone ja makuuhuone, maksetaan majoitusvero kumpaakin huonetta kohden.

Matkustusasiakirjat

Suomesta Arabiemiraatteihin matkustavalla tulee olla mukanaan passi, joka on voimassa 6 kuukautta matkan päättymisestä. Väliaikainen passi ei kelpaa matkustusdokumentiksi Arabiemiraatteihin. Israelin leima passissa voi estää maahanpääsyn. Tarvittaessa ole yhteydessä paikalliseen edustajistoon varmistaaksesi maahanpääsyn, tai hanki uusi passi ennen matkalle lähtöä.

Suomen kansalaisen ei tarvitse hankkia Arabiemiraatteihin viisumia ennakkoon, kun matkan kesto on alle 30 vuorokautta. Maahan saavuttaessa suomalaisille myönnetään maksuton Entry Visit Visa. Muiden maiden kansalaisten tulee selvittää passi- ja viisumivaatimukset itse.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien maakoodi on +971, jota tulee käyttää paikallisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

230 V. Arabiemiraateissa on käytössä brittiläinen G-pistorasiatyyppi, joka vaatii adapterin eurooppalaisia sähkölaitteita käytettäessä.

Sää

Keskilämpötilat, Dubai

KuukausiPäivän ylin (°С)Yön alin (°С)Veden keskilämpötila (°С)
Tammikuu241423
Helmikuu261522
Maaliskuu291723
Huhtikuu342125
Toukokuu392429
Kesäkuu412732
Heinäkuu422933
Elokuu422933
Syyskuu402733
Lokakuu362431
Marraskuu312028
Joulukuu261625

Taulukossa esitetyt lämpötilat ovat keskimääräisiä vuorokauden korkeimpia ja matalimpia lämpötiloja mittausjaksolla 1991-2021. Lähde: ECMWF. Arabiemiraattien tarkemmat kohdekohtaiset lämpötilatiedot löydät kunkin kohteen omalta sivulta.

Talvitarjouksia Arabiemiraatteihin Helsingistä