Indonesia

Indonesia on todellinen lomaparatiisi valkoisine hiekkarantoineen ja kirkkaine vesineen.

Indonesia on trooppinen paratiisi Kaakkois-Aasiassa, jonne matkailijoita houkuttelevat valkoiset hiekkarannat ja kirkkaat, turkoosinsiniset vedet. Rannalla loikoilun lisäksi lomailijoita hemmotellaan indonesialaisen keittiön mausteisilla herkuilla, joista tunnetuimpia lienevät paistettu riisi ja satay-lihavartaat. Hindulaisuus näkyy maan kulttuurissa ja perinteissä, joihin matkailijat voivat tutustua muun muassa näyttävissä temppeleissä. Longitousin valikoimasta löydät matkat Indonesian tunnetuimmalle lomasaarelle, Balille.

Kohteemme Indonesiassa

Yleistietoa
Perustiedot Indonesiasta

Pinta-ala: 1 905 000 km²
Valuutta: Indonesian rupia
Pääkaupunki: Jakarta
Kielet: indonesia
Asukasluku: 273,8 miljoonaa
Uskonto: islam

Sijainti

Indonesia on 17 508 saaresta muodostuva saarivaltio, joka sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, Aasian ja Australian mantereiden välissä. Indonesian saaret sijoittuvat päiväntasaajan molemminpuolin. Suurimmat saarista ovat Jaava, Sumatra, Borneo (josta osa kuuluu Malesiaan), Uusi-Guinea (josta osa kuuluu Papua-Uusi-Guineaan) ja Sulawesi. Indonesian maarajanaapureita ovat Malesia Borneon ja Sebatikin saarella, Papua-Uusi-Guinea Uuden-Guinean saarella sekä Itä-Timor Timorin saarella. Lisäksi Indonesialla on yhteistä aluevesirajaa Singaporen, Malesian, Filippiinien ja Australian kanssa.

Aikaero

Indonesia jakautuu kolmeen aikavyöhykkeeseen. Pääkaupungissa Jakartassa noudatetaan Länsi-Indonesian aikavyöhykettä UTC+7, joka on talviaikana viisi tuntia ja kesäaikana neljä tuntia enemmän kuin Suomessa. Balilla noudatetaan Keski-Indonesian aikaa UTC+8, joka on talviaikana kuusi tuntia ja kesäaikana viisi tuntia enemmän kuin Suomessa. Itä-Indonesian aikavyöhyke UTC+9 on talvella 7 ja kesällä 6 tuntia edellä Suomen aikaa.

Hyvä tietää ennen matkaa
Hätänumero

Yleinen hätänumero Indonesiassa on 112. Poliisin numero on 110 ja ambulanssin numero 118.

Juomarahat

Juomarahan jättäminen hyvästä palvelusta on tavanomainen, kohtelias tapa Indonesiassa, erityisesti matkailijoiden suosimilla alueilla ja kansainvälisissä ravintoloissa. Juomarahaa voit jättää noin 10 % laskusi loppusummasta.

Lähetystö

Jakartan-suurlähetystö
Menara Rajawali, 9th floor
Kawasan Mega Kuningan
Lot 5.1, Kuningan
12950 JAKARTA
INDONESIA
+62 212 939 3000
Sanomat.JAK@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Balille on parhaillaan suunnitteilla matkustusvero (tieto päivitetty kesällä 2023), jonka suuruudeksi kaavaillaan euroissa noin 27-95 €. Matkustusvero ei sisälly matkan hintaan, vaan se peritään erikseen joko hotellin vastaanotossa tai lentokentällä. Tämä on hyvä huomioida jo nyt tulevia Balin matkoja suunnitellessa.

Matkustusasiakirjat

Indonesiaan matkustaessaan Suomen kansalaisilla tulee olla mukana voimassaoleva passi, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta loman ensimmäisestä päivästä lukien. Passissa tulee olla vähintään kaksi tyhjää sivua viisumia varten. Lisäksi Suomen kansalaiset tarvitsevat Indonesiaan viisumin, jonka voi hankkia joko sähköisesti ennen matkaa tai maahan saapumisen yhteydessä. Viisumin hinta on 500 000 IDR eli noin 30 € (4.7.2023) ja se on voimassa 30 vrk. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkastaa tarvittavat matkustusasiakirjat suoraan paikallisviranomaisilta.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Indonesian maakoodi on +62, jota tulee käyttää indonesialaisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Longitoursin Indonesian kohteessa Balilla ei esiinny Malariaa, eikä lääke-ehkäisyä tarvita. Hyttysiltä on kuitenkin hyvä suojautua aina huolellisesti Indonesiassa matkustettaessa. Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Valuutta ja maksaminen

Indonesiassa on käytössä Indonesian rupia. Valuuttaa voi vaihtaa valuutanvaihtopisteissä ja pankeissa. Hotelleissa ja lentokentällä rahan vaihtaminen on yleensä kalliimpaa kuin muualla. Huomioithan, että valuutanvaihtotoimistot voivat periä valuutanvaihdosta komission, joka tulee tarkistaa toimistokohtaisesti. Rahaa voi nostaa myös pankkiautomaateista Visalla ja Mastercadilla. Myös oma pankkisi voi periä palvelumaksun EU:n ulkopuolella tehdyistä käteisnosto- ja korttimaksutapahtumista. Tarkistathan palvelumaksun omasta pankistasi.

Luottokortit käyvät isoissa ostoskeskuksissa ja hotelleissa. Muualla kortilla maksamisen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä korttien kopioimista tapahtuu Balilla jonkin verran. Pienimmissä kaupoissa ja esimerkiksi takseissa käy yleensä vain käteinen.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

220 V. Adapteria ei tarvita.

Sää
Keskilämpötilat Kuta Beachillä
KuukausiPäivän ylin (°С)Yön alin (°С)Veden keskilämpötila (°С)
Tammikuu272429
Helmikuu272429
Maaliskuu272429
Huhtikuu282529
Toukokuu272528
Kesäkuu272428
Heinäkuu262327
Elokuu262326
Syyskuu262326
Lokakuu272427
Marraskuu282428
Joulukuu272429

Taulukossa esitetyt lämpötilat ovat keskimääräisiä vuorokauden korkeimpia ja matalimpia lämpötiloja mittausjaksolla. Lähde: ECMWF.