Tansania

Tansanian luonto lumoaa savanneillaan ja paratiisirannoillaan.

Itä-Afrikassa sijaitseva Tansania tunnetaan parhaiten sen uskomattoman upeasta luonnosta, jossa myös monet eksoottiset villieläimet asustavat. Tansaniassa sijaitsee myös Afrikan korkein vuori Kilimanjaro sekä useita tunnettuja kansallispuistoja, kuten maailman arvostetuimpien kansallispuistojen joukkoon kuuluva Serengetin savannialue. Serengeti on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi, ja se on myös yksi parhaista paikoista kohdata Afrikan ikonisten suurpetojen niin kutsuttu big 5: leijona, leopardi, afrikannorsu, sarvikuono ja puhveli.

Tansaniassa asuu ja elää monia perinteisiä heimoja, jotka ilmeisevat kulttuuriaan, identiteettiään ja perinteitään muun muassa näyttävällä, erottuvalla vaatetuksellaan. Tällaisia heimoja ovat muun muassa sukumat ja maasait, joiden perinteisiin voit tutustua useilla retkillä sekä erilaisissa esityksissä.

Näytä lisää

Kohteemme Tansaniassa

Yleistietoa
Perustiedot Tansaniasta

Pinta-ala: 945 500 km²
Valuutta: Tansanian sillinki
Pääkaupunki: Doroma (lainsäädännöllinen), Dar el Salaam (hallinnollinen)
Kielet: swahili, englanti, arabia
Asukasluku: 67,7 miljoonaa
Uskonto: islam

Sijainti

Tansanian yhdistynyt tasavalta sijaitsee Itä-Afrikassa, Intian valtameren rannalla. Sen rajanaapureita pohjoisessa ovat Uganda ja Kenia, etelässä Mosambik ja idässä etelästä pohjoiseen luettuna Malawi, Sambia, Kongon demokraattinen tasavalta, Burundi ja Ruanda. Sansibarin saariryhmä on autonominen osa Tansaniaa mantereen itäpuolella. Sansibarin pääsaari on Unguja, johon usein viitataan myös nimellä Sansibar.

Aikaero

Suomen talviaikaan kello on Tansaniassa tunnin vähemmän kuin Suomessa. Kesäaikaan kello on saman verran kuin Suomessa. Tansanian aikavyöhyke on UTC +3.

Hyvä tietää ennen matkaa
Hätänumero

Tansaniassa yleinen hätänumero on 112.

Juomarahat

Tansaniassa juomarahan jättäminen on yleinen tapa. Ravintolassa sopiva tippi on noin 10 % laskun loppusummasta. Laukunkantajille hotellissa tai lentokentällä voit jättää noin 2500 sillinkiä laukkua kohden ja kerrossiivoojalle saman verran päivää kohden. Jos osallistut opastetuille retkille, oppaalle ja kuljettajalle voit jättää noin 15 000 - 25 000 sillinkiä.

Lähetystö

Dar es Salaamin -suurlähetystö
Embassy of Finland
PO Box 2455
DAR ES SALAAM
TANZANIA
+255 22 221 2400
Sanomat.DAR@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Sansibarilla maksetaan majoitusveroa, joka kulkee nimellä infrastruktuurivero. Sen suuruus on hotellin paikallisesta tähtiluokituksesta riippuen 2-5 USD (n. 1,80-4,70 €) / hlö / yö. Majoitusvero ei sisälly matkan hintaan, vaan se maksetaan erikseen hotellin vastaanotossa.

Matkustusasiakirjat

Tansaniaan matkustavalla Suomen kansalaisella tulee olla mukanaan passi, joka on voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta. Passissa tulee olla yksi tyhjä sivu viisumia varten.

Suomen kansalaiset tarvitsevat Tansaniaan viisumin, jonka voi hakea etukäteen täältä. Hakemuksen käsittely kestää noin 10 päivää, joten haethan viisumia hyvissä ajoissa ennen matkaa.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Tansanian suuntanumero on +255, jota tulee käyttää paikallisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tansaniassa on keltakuumeen esiintymisen riski. Keltakuumerokostusta suositellaan, jos aikomuksena on viettää yli viikko Tansanian maaseudulla. Malariaa esiintyy ympäri vuoden koko maassa ja malarian estolääkitys on tarpeen. Lisäksi on tärkeää suojautua hyttysiltä erityisesti hämärän ja pimeän aikaan pukeutumalla pitkälahkeisiin ja -hihaisiin vaatteisiin sekä umpinaisiin kenkiin sekä käyttämällä hyttysmyrkkyä. Vähäpukeisena liikkumista on syytä välttää erityisesti maaseudulla ja kaupungin laitamilla. Ennen nukkumaanmenoa varmista, että makuutilassa ei ole hyttysiä ja että niitä ei pääse sisään yön aikana. Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Matkailijan terveysoppaasta.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

230 V. Tansaniassa on käytössä sekä brittiläisiä G-mallisia että intialaisia D-mallisia pistorasioita, adapteri tarvitaan.