Talvella Turkkiin? Lomamatkat Antalyaan jatkuvat läpi talven.

Talvella Turkkiin? Lomamatkat Antalyaan jatkuvat läpi talven.

Turkin Antalyan rannikon päämatkailusesonki on kesäkausi, joka alkaa huhti-toukokuussa ja jatkuu syys-lokakuulle. Matkustamalla Antalyaan talvella voit kuitenkin kokea kaupungin aivan toisenlaisen, autenttisemman ja seesteisemmän puolen.

Longitoursin lomamatkat Turkin Antalyaan jatkuvat talvella 2024-2025 suorin Pegasuksen reittilennoin. Viimeiset tilauslennot lennetään lokakuun lopussa, ja heti marraskuun alusta alkaen Turkin matkapaketit jatkuvat omatoimisina, reittilennoin toteutettavina matkapaketteina. Lähtöjä Antalyaan on talvikaudella joka lauantai aina maaliskuulle saakka. Talvikauden Turkin matkapaketeissa noudatetaan Longitoursin erityisehtoja, joissa on tilauslennoin toteutettavia matkapaketteja tiukemmat peruutus- ja muutosehdot.

Millainen sää Antalyassa on talvella?

Antalyan rannikko ei talviaikana ole varsinaisesti rantalomakohde, mutta vielä marraskuussa on todennäköistä nauttia vielä hyvinkin aurinkoisista ja pariakymmentä hipovista lomasäistä. Myöhemmin talvella lämpötilat liikkuvat 15 asteen molemmin puolin. Taurusvuoret suojaavat rannikkoa, mikä tekee alueesta lämpimämmän moniin muihin Välimeren kohteisiin verrattuna. Talviaikana esiintyy sateita, joita kuitenkin osuu keskimäärin vain 10-12 päivälle kuukauden aikana. Valtaosana talvipäivistä Antalyan rannikolla nautitaan poutasäistä ja usein myös auringonpaisteesta.

Vinkit talvilomalle Antalyan rannikolle

Talvella sää Antalyassa on miellyttävämpi moniin aktiviteetteihin, ja ruuhkaa suosituissa matkailukohteissa ja -nähtävyyksissä on vähemmän. Lisäksi matkojen hinnat ovat edullisemmat, ja talvella voitkin löytää hotelliksesi myös viiden tähden vaihtoehdon erittäin huokein hinnoin. Monipuolisessa Antalyassa voit talviaikana viettää lomaa hyvin eri tavoin - katso alta Longitoursin parhaat tärpit talviloman viettoon Antalyan alueelle.

Paikallista kaupunkielämää Antalyassa

Jos toivot lomaltasi kaupungin sykettä ja elämänmenoa, on Antalyan kaupunki paras valinta. Antalya on paitsi suosittu rantalomakohde, myös aito turkkilaiskaupunki yli miljoonalla asukkaallaan, eikä se sen vuoksi hiljene talvella samaan tapaan kuin monet pienemmät rannikon lomakylät. Talviaikana matkailijoita on kuitenkin vähemmän, minkä vuoksi voit aistia kaupungin paikallisemman tunnelman ja tutustua kaupungin nähtävyyksiin kaikessa rauhassa ilman pelkoa väenpaljoudesta.

Kiertele Kaleicin, Antalyan vanhankaupungin seesteisillä kujilla ja pistäydy välillä viehättävissä kahviloissa. Tutustu arkeologisen museon muinaisiin aarteisiin tai tee päiväretki johonkin kaupungin lähellä sijaitsevista rauniokaupungeista. Tyynenä ja poutaisena päivänä on myös ihana vain kuljeskella jommalla kummalla kaupungin pitkistä hiekkarannoista. Turkki on myös ruokamatkailijan paratiisi, ja Antalyan alueella voit nauttia monenlaisista kulinaristisista elämyksistä kebabkojuista fine dining -ravintoloihin. Yöelämäkään ei Antalyassa tarvitse jäädä kaipaamaan, olipa vuodenaika mikä tahansa - kun haluat lasilliselle tai tanssimaan, suuntaa vanhankaupungin kapeille kujille, joiden baareissa ja klubeilla myös paikalliset viihtyvät.

Antalyassa voit majoittua joko jossakin keskustan viehättävistä boutique-hotelleista tai suuremmassa all inclusive -resortissa, joista monet sijaitsevat Kundun alueella tai Lara-rannan läheisyydestä. Lue lisää Antalyasta lomakohteena ja katso talven ajankohtaiset matkatarjoukset Antalyaan täältä.

Rentoudu all inclusive - kylpylähotellissa

Kun talvikauden alkaessa loka-marraskuussa monet pienemmät hotellit Antalyan alueella sulkevat ovensa, suuremmat all inclusive -resortit ja kylpylähotellit siirtyvät talvisesonkiin. Usein esimerkiksi ulkoaltaat suljetaan näihin aikoihin, ja monet hotellit alkavat lämmittää sisäuima-altaita marraskuun alusta lähtien. All inclusive -ravintolat saattavat olla talviaikana avoinna rajoitetummin aukioloin, ja osa ravintoloista voi olla suljettuna. Hotellien rannat ovat talvella joko kokonaan suljettuna tai avoinna sään salliessa.

Muilta osin all inclusive -hotellit kuitenkin palvelevat entiseen mallin - ehkäpä saat jopa hieman erityisempää palvelua, kun hotellivieraita on vähemmän ja henkilökunnalla on enemmän aikaa jokaiselle vieraalleen. Talvi onkin erinomaista aikaa nauttia kylpylälomasta Turkissa. Hemmottele itseäsi hamamissa ja erilaisissa hoidoissa, nauti saunan löylyistä ja pulahda välillä virkistävään veteen. Illallisbuffetissa kesäsesogilta tuttu ruuhkatuntien hälinä, astioiden kilinä ja jonotus loistavat poissaolollaan. Kauniina iltana päivän kruunaa romanttinen kävely rannassa tai viinilasillinen merinäköalojen omalla parvekkeella.

Antalyan alueella sijaitsee runsaasti tasokkaita all inclusive -kylpylähotelleita, joihin saatat löytää talvikaudella matkapaketteja jopa alle 600 euron per henkilö. Tässä muutamia erinomaisia vaihtoehtoja:

Golfloma Belekissä

Talvikuukaudet Belekissä tarjoavat golffareille suomalaiseen makuun ihanteellisen ilmaston. Lämpötilat vaihtelevat 15-20 asteen välillä, mikä tekee golfaamisesta miellyttävää ilman kesän paahtavaa kuumuutta. Sateet ovat yleensä lyhytaikaisia, ja kirkkaat aurinkoiset päivät ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Belekin tunnetut golfkentät ovat huippukunnossa ympäri vuoden. Talvella green feet ovat usein edullisempia ja kentillä vähemmän ruuhkaa.

Valtaosa golfkenttien läheisyydessä sijaitsevista hotelleista on avoinna ympäri vuoden ja tarjoaa myös talviaikaan sopeutettua, mutta yhä ylellistä ja kattavaa all inclusive -palvelua. Golfkierroksen päätteeksi voit rentoutua hotellin spa-osastolla, herkutella ravintolassa tai nauttia rannalla aaltojen kohinasta. Belekistä käsin teet helposti myös päiväretken vaikkapa Aspendoksen ja Pergen rauniokaupunkeihin tai Köprülü -kanjonille.

Lue lisää Belekistä golfkohteena ja katso Belekin parhaat talvilomatarjoukset täältä.

Talven matkatarjoukset Antalyan rannikolle

Olipa mielessäsi siis rentouttava kylpyläloma, vilkas kaupunkielämä tai aktiivisempi sporttiloma, Antalyan rannikko tarjoaa talvikaudellakin monipuolisia lomamahdollisuuksia. Lisätietoa Antalyasta lomakohteena, lisää nähtävyysvinkkejä sekä talven parhaimpia lomatarjouksia Antalyan rannikolle löydät täältä.

Viimeisimmät uutiset