Kaleiçi
Antalyan vanhakaupunki tunnetaan nimellä Kaleiçi. Sen viehättävillä mukulakivikaduilla voi ihailla vanhoja Ottomaanien aikaisia taloja, joita nykyisin asuttaa kauppojen, gallerioiden ja hotellien värikäs kirjo. Kaleiçin nähtävyyksiä ovat sen keskusaukion laidalla sijaitsevat Hadrianuksen portti ja kellotorni, Mehmet Paşa -moskeija upeine mosaiikkitaideteoksineen sekä Kesik Minare, eli katkennut minareetti, joka on 2000-vuotisen historiansa aikana palvellut temppelinä, kirkkona ja moskeijana, mutta vaurioitunut tulipalossa 1800-luvulla.
Düdenin putoukset
Düdenin kaksi vesiputousta, alempi ja ylempi, sijaitsevat kumpikin hieman Antalyan keskustan ulkopuolella. Alempi vesiputous laskee 40 metrin pudotuksen mereen, ja sitä voi ihailla joko maalta tai mereltä veneestä käsin. Ylempi vesiputous, joka tunnetaan myös nimellä Alexanderin putous, sijaitsee noin 10 kilometriä Antalyan keskustasta. Sitä ympäröivät viheralueet ovat suosittu paikka pitää piknikkiä.
Antalyan arkeologinen museo
Antalyan museo on yksi Turkin laajimmista ja parhaimmista arkeologisista museoista. Sen kokoelma pitää sisällään esineitä kolmelta suurimmalta muinaiselta alueelta: Lyciasta, Pamfyliasta ja Pisidiasta. Kokoelmissa on nähtävällä muun muassa lukuisia patsaita, mosaiikkeja, muinaisten kaupunkien raunioita sekä kenties kiehtovimpana erikoisuutena Pyhän Nikolauksen luut.
Pergen muinainen kaupunki
Pergen muinaisen kaupungin rauniot sijaitsevat noin 15 kilometrin päässä Antalyasta itään. Kaupunki tunnetaan muun muassa kreikkalaisen matemaatikon ja tähtitieteilijän Apollonius Pergalaisen synnyinpaikkana. Pergessä riittää nähtävää historiasta kiinnostuneille - sen kohteisiin lukeutuvat muun muassa poikkeuksellisen hyvin säilyneet teatteri sekä roomalainen stadion, kauniita pylväsrivistöjä, portteja, roomalaisia kylpylöitä sekä agora eli markkina-aukio.
Termessos
Termessosin rauniokaupunki sijaitsee 34 kilometriä Antalyasta luoteeseen, Gülluk Dagi -vuoren rinteillä yli kilometrin korkeudessa meren pinnasta. Kaupungin linnoituksesta on säästynyt tähän päivään ainoastaan sen komea, 5000 hengen yleisöä palvellut amfiteatteri, josta aukeaa upeat näkymät ympäröiville Taurus-vuorille, Pamfylian tasangolle sekä Gülluk Dagin korkeimmalle huipulle. Termessosissa on nähtävillä raunioita myös muinaisesta kaupunki-infrastruktiirista, kuten vanhasta agorasta, pylväikkötiestä ja viemäriverkostosta. Kohteeseen pääsee parhaiten autolla tai taksilla. Pysäköintialueelta ylös raunioille on vielä noin 45-60 minuutin kävelymatka.