Turkki


Antalyan rannikko

Belek

Ylellinen Belek on laatutietoisen valinta. Belek on suosittu kohde myös golfareiden keskuudessa.

Belek lomakohteena

Belek on pieni ja ylellinen lomakohde, joka tunnetaan erityisesti tasokkaista golfkentistään, laadukkaista hotelleistaan ja pitkästä hiekkarannastaan. Se sijaitsee 40 kilometriä Antalyasta itään, Välimeren ja Taurusvuorten välissä, vehreiden tasankojen ja havumetsien keskellä. Golfareiden lisäksi alueen korkealaatuiset ja toimivat palvelut houkuttelevat Belekiin myös paljon lapsiperheitä.

Helppous ja vaivattomuus ovat avainsanoja puhtaasti matkailijoille suunnatussa, lähinnä hotellialueista koostuvassa Belekissä. Meren rantaan keskittynyt majoitustarjonta pitää sisällään useita viiden tähden hotelleja ja all inclusive -resortteja. Heti hotellialueen takana alkaa laaja, 11 golfklubia kattava golfkeskittymä, jonka kentät ovat huipputasoisia ja täyttävät kaikki kansainväliset standardit.

Longitours tarjoaa perinteisiä matkapaketteja Belekiin kesäkaudella 2024 huhtikuun alusta lokakuun loppuun saakka. Tilauslennot Antalyaan lennetään tiistaisin ja lauantaisin Pegasus -lentoyhtiöllä. Muina päivinä sekä talvikaudella saatavilla on useiden eri lentoyhtiöiden reittilentoja Antalyaan. Reittilennoin toteutettavissa matkapaketeissa noudatetaan Longitoursin erityisehtoja. Longitoursin englanninkielinen opaspalvelu on tavoitettavissasi puhelimitse ja WhatsAppilla. Tarpeen mukaan oppaamme vierailevat myös hotelleilla.

Golfloma Belekissä

Belekissä kaikki on suunniteltu matkailijoiden tarpeet huomioiden, ja se näkyy myös golfkenttien erinomaisessa sijainnissa: Belekin tasokkaat golfkentät sijaitsevat rinta rinnan heti rannan pitkän hotellialueen takana. Belekissä on 16 täyttä 18-reikäistä kenttää sekä yksi 9-reikäinen kenttä, joissa riittää valinnanvaraa ja pelattavaa vielä tulevillekin reissuille. Ei siis ihme, että moni valitsee Belekin kohteekseen golflomalleen yhä uudelleen. Golfbägin voit varata lennoille lisämatkatavarana suoraan kunkin lentoyhtiön omilta sivuilta lentolipussasi näkyvällä PNR-numerollasi.

Tiiajat voit varata suoraan golfklubilta, joko sähköpostitse tai joidenkin klubien nettisivuilta löytyvällä varauskyselylomakkeella. Huomioithan, että Belek on suosittu golfkohde, ja varaukset tulee tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kaikki Belekin golfhotellit ovat tasokkaita all inclusive -resortteja meren rannalla tai rannan välittömässä läheisyydessä. Hotelleilla on usein green fee -etuja omien tai yhteistyöklubiensa kentille, mikä kannattaa ottaa huomioon hotellia ja pelikenttiä valitessa.

Näytä lisää

Nähtävyydet

Belekin keskusta

Vaikka Belek sijaitsee muinaisella Pamfylian alueella useiden historiallisten kohteiden keskellä, itse Belek tekee poikkeuksen Turkin lomakohteiden joukossa hyvin nuorena kaupunkina. Belekin pieni ja moderni keskusta on rakennettu vasta 1980-2000 -lukujen aikana puhtaasti matkailun tarkoituksiin. Se sijaitsee rannan hotellialueelta katsottuna golfkenttien takana, ja matkaa lähimmiltä rantahotelleilta kertyy noin pari kilometriä. Belekin keskusta on näkemisen arvoinen erityisesti värikkäässä iltavalaistuksessaan. Keskustan tärkein nähtävyys on Belekin moskeija, jonka ulkopuolella virtaavat vesiputoukset ja sisäseiniä koristavat kauniit mosaiikit. Lauantaisin keskustassa järjestetään markkinat.

Kadriye

Belekin länsipuolella sijaitseva Kadriyen kylä on osa Belekin matkailualuetta, ja viiden kilometrin päässä toisistaan sijaitsevat kylät ovatkin matkailurakentamisen myötä yhteenkasvaneet. Kadriyen puolella sijaitsee yksi Belekin alueen nähtävyyksistä, kaupungin monimuotoisuutta ilmentävä Garden of Tolerance, eli Suvaitsevaisuuden puisto, jossa sulassa sovussa vierekkäin seisovat moskeija, kirkko ja synagoga. Kadriyessa järjestetään markkinat tiistaisin.

Aspendos

Aspendoksen kaupungin roomalaista teatteria pidetään jopa maailman parhaiten säilyneenä muinaisena teatterina, minkä vuoksi se onkin yksi Antalyan alueen suosituimmista nähtävyyksistä. Aspendos sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Belekistä sisämaahan päin. Kesäisin Aspendosissa järjestetään ooppera- ja balettifestivaalit, joissa teatteri ja sen loistava akustiikka pääsevät alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa.

Pergen muinainen kaupunki

Pergen muinaisen kaupungin rauniot sijaitsevat noin 30 kilometrin päässä Belekistä. Kaupunki tunnetaan muun muassa kreikkalaisen matemaatikon ja tähtitieteilijän Apollonius Pergalaisen synnyinpaikkana. Pergessä riittää nähtävää historiasta kiinnostuneille - sen kohteisiin lukeutuvat muun muassa poikkeuksellisen hyvin säilyneet teatteri sekä roomalainen stadion, kauniita pylväsrivistöjä, portteja, roomalaisia kylpylöitä sekä agora eli markkina-aukio.

Aktiviteetit

Rannat

Belekin 16 kilometriä pitkä hiekkaranta ulottuu läpi koko hotellialueiden täyttämän matkailukeskittymän. Ranta jakautuu hotellialueiden osioihin, joiden palvelut on usein tarkoitettu vain kyseisen hotellin asiakkaille. Rannan niin kutsuttu julkinen osa on nimeltään Belek Beach Park, joka sijaitsee suunnilleen ranta-alueen puolivälissä.

The land of legends -teemapuisto

The land of legends on Antalyan alueen suurin teemapuisto, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Belekin rannikosta, golfkenttien toisella puolen. Valtava viihdekeskus pitää sisällään muun muassa vesipuiston, huvipuiston, valtavan satulinnan sekä ravintoloita ja kauppoja. Etenkin lasten kanssa alueen kiertämiseen voi varata lomasta useammankin päivän. Joka ilta teemapuistossa huipentuu näytökseen, joka tarjoaa pukuloistoa, musikaalitunnelmaa ja valaistustaidetta. Alueella järjestetään myös lukuisia konsertteja ja tapahtumia.

Hamam

Hamam-kylpylä kannattaa ehdottomasti lisätä listalle Turkin vierailulla. Hamam on perinteinen turkkilainen rentoutumismuoto, joka alkaa saunan tavoin rentoutumisella 40-50-asteisessa kylpyhuoneessa. Tämän jälkeen hamam-hoitaja toteuttaa perusteellisen kuorinnan, vaahtopesun ja hieronnan, minkä lisäksi saatavilla on usein erilaisia spa-hoitoja. Monissa Belekin hotelliresorteissa on omat, ylelliset kylpylänsä, joista saa myös hamam-hoitoja. Pienempiä, perinteisempiä hamam-kylpylöitä löytyy myös Belekin keskustasta.

Päiväretki Antalyaan tai Sideen

Jos ylellisen rantaelämän tai aktiivilomailun lisäksi haluat kokea lomallasi myös palan autenttisempaa Turkkia, tarjoaa päiväretki Antalyaan tai Sideen siihen loistavan mahdollisuuden. Molemmat näistä rannikkokaupungeista sijaitsevat noin 40 kilometrin päässä Belekistä, Antalya lännessä ja Side idässä. Molempiin kulkee Belekistä linja-autovuoroja sekä dolmus-busseja, ja myös taksin kanssa voi sopia edullisen kiinteän hinnan. Antalyassa tai Sidessä voit täyttää modernin Belekin jättämän aukon historiallisten nähtävyyksien osalta, sekä nauttia Belekiä laajemmasta ostostarjonnasta.

Urheilu ja liikunta

Belekissä on erinomainen tarjonta erilaisten urheilulajien harrastamiseen. Useimmilla hotelleilla on omat kuntosalit, tenniskentät sekä rannalla mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Belekin keskustassa on polkupyörävuokraamo, ja myös jotkut hotelleista vuokraavat polkupyöriä.

Golf

Belek on golflomailijan ykköskohde Turkissa. Rannan hotellikompleksien takana sijaitsee laaja, 11 golfklubia kattava golfkeskittymä, jossa uusia kenttiä riittää pelattavaksi vaikka jokaiselle lomapäivälle. Kaikki Belekin kentät täyttävät kansainväliset standardit.

Ostokset

Belekin pienestä keskustasta löytyy jonkin verran kauppoja, joiden valikoimassa on vaatteita, koruja, turkkilaisia mattoja ja muita suosittuja Turkin tuliaisia. Alueen laajin tarjonta, ainakin kansainvälisten merkkiliikkeiden ystäville, löytynee kuitenkin Kadriyen kylän puolelta, The land of the Legends -teemapuiston Shopping Avenuelta. Tyylikkään, kanaalin kahden puolen kulkevan ostoskadun varrella on yli 150 liikettä, joista valtaosa on kansainvälisiä merkkivaateliikkeitä.

Belekin markkinat järjestetään lauantaisin Belekin keskustassa. Markkina-alue jakautuu kahteen osaan, joista toisessa myydään elintarvikkeita, ja toisessa tavaroita, kuten vaatteita ja kodintekstiilejä, laukkuja, aurinkolaseja ja muita asusteita. Lisää ostosmahdollisuuksia löytyy noin 40 kilometrin päästä Antalyasta.

Sää

Keskilämpötilat Belekissä
KuukausiPäivän ylin (°С)Yön alin (°С)Veden keskilämpötila (°С)
Tammikuu13619
Helmikuu15618
Maaliskuu18818
Huhtikuu211119
Toukokuu261522
Kesäkuu312026
Heinäkuu352329
Elokuu352430
Syyskuu312029
Lokakuu261626
Marraskuu201123
Joulukuu15820

Taulukossa esitetyt lämpötilat ovat keskimääräisiä vuorokauden korkeimpia ja matalimpia lämpötiloja mittausjaksolla 1991-2021. Lähde: ECMWF.

Belek lasten kanssa

Puhdas ja siisti Belek on turvallinen kohde lasten kanssa. Useilla hotelleilla on oma ranta, jonne siirtyminen hotellilta on helppoa lasten kanssa. Palvelut keskittyvät rannan ja hotellien ympärille, joten lasten kanssa lomailu on Belekissä vaivatonta. Lasten suosikkikohde Belekissä on The Land of the Legends -teemapuisto, jossa saa kulumaan helposti useammankin päivän.