Kreikka


Santorini

Santorinin sinivalkoiset talot sekä keltaisen ja punaisen eri sävyissä leiskuvat auringonlaskut ovat tuttuja postikorttikuvista.

Santorini on yksi Kreikan suosituimmista matkakohteista, eikä suotta. Tämä lumoavan kaunis saari tarjoaa vierailijoilleen kaikkea, mitä onnistuneelta lomalta voi toivoa: upeita rantoja, historiaa, kulttuuria ja herkullista ruokaa. Saaren kauneudesta kertoo jotakin se, että Kreikassa myytävät postikorttikuvat, joita koristaa näyttävät sinivalkoiset rakennukset, ovat usein otettu juurikin Santorinilta. Santorini on myös suosittu päivävierailukohde muilta Kreikan saarilta käsin, minkä vuoksi sen kapeilla kaduilla käy voi päivisin käydä kova kuhina. Iltaa kohden tunnelma rauhoittuu, ja upeissa väreissä leiskuva auringonlasku kruunaa ympärillä avautuvan kauneuden.

Santorini on oikeammin sanottuna viidestä saaresta muodostuva saariryhmä, joka sai nykyisen muotonsa noin 3 600 vuotta sitten tapahtuneessa tulivuoren purkauksessa. Tulivuori purkautui laidoiltaan ja romahti keskeltä muodostaen kalderan, jonka pohja on tänä päivänä meriveden peitossa, ja pinnan yläpuoliset osat muodostavat Santorinin saariryhmän. Santorinin saaresta puhuttaessa tarkoitetaan yleensä sen pääsaarta Theraa, joka muodostaa noin 12 x 7 kilometrin kokoisen kalderan pohjois-, itä- ja eteläreunat.

Kesäkaudella 2024 lennät Santorinille Finnairin suorin reittilennoin toukokuusta lokakuuhun torstaisin ja sunnuntaisin. Lisäksi tarjolla on useiden lentoyhtiöiden vaihtolentoyhteyksiä. Reittilennoin toteutetavissa matkapaketeissa noudatetaan Longitoursin erityisehtoja.

Näytä lisää

Kohteemme Santorinilla

Hyvä tietää ennen matkaa
Palvelut
Ostokset ja tuliaiset
Ruoka ja juoma
Juhlapyhät
Hyödyllistä sanastoa