Kreikka


Santorini


Perissa

Perissan musta laavahiekkaranta on Santorinin parhaita.

Kun haluat viettää rentoa rantalomaa ja kokea samalla Santorinin upeat maisemat, saaren kaakkoisosassa sijaitseva Perissa on täydellinen valinta. Voit viettää päiväsi kauniilla, mustahiekkaisella laavahiekkarannalla ja nauttia rantakadun tavernoiden antimista. Rannan kirkas vesi sopii erinomaisesti myös sukeltamiseen ja snorklaamiseen.

Illan tullen voit nauttia tunnelmallisen illallisen rantaravintoloissa, tai suunnata vaikkapa saaren pääkaupunkiin Firaan ihailemaan saaren komeimpia auringonlaskuja. Matkaa paikallisbussilla on vain noin puoli tuntia, ja vuokra-autolla tai taksilla taitat matkan parissakymmenessä minuutissa.

Toisin kuin saaren länsipuolen kylät ja kaupungit, Perissa on rakentunut vuoriston juurelle meren pinnan tasolle. Suuria korkeuseroja ei siis ole - ellet sitten halua lähteä patikoimaan Perissan pohjoispuolella sijaitsevalle Mase Vouno-kalliolle, jossa näköalojen lisäksi henkeä saavat haukkomaan muinaisen Theran rauniot.

Kesäkaudella 2024 lennät Santorinille Finnairin suorin reittilennoin toukokuusta lokakuuhun torstaisin ja sunnuntaisin. Lisäksi tarjolla on useiden lentoyhtiöiden vaihtolentoyhteyksiä. Reittilennoin toteutetavissa matkapaketeissa noudatetaan Longitoursin erityisehtoja.

Hyvä tietää ennen matkaa
Palvelut
Ostokset ja tuliaiset
Ruoka ja juoma
Juhlapyhät
Hyödyllistä sanastoa