Kreikka


Santorini


Oia

Pikkukaupunki Oian auringonlaskuja kehutaan jopa Kreikan kauneimmiksi.

Oian kylä Santorinin pohjoisosassa on valokuvauksellisen kaunis pikkukaupunki, jossa on ripaus ylellisyyttä ja aimoannos romantiikkaa. Korkealla merenpinnan yläpuolella, tuliperäisten jyrkänteiden laidalla voit ihailla kenties Kreikan upeimpia auringonlaskuja. Yksi parhaista paikoista tähän on Oian linna, josta aukeavat upeat maisemat Santorinin muista saarista sekä meren peittämistä osista muodostuvaan kalderaan.

Oian katukuvassa on yhä nähtävissä paljon vanhaa arkkitehtuuria. 1400-luvulla rakennetun Oian linnan lisäksi jäljellä on 1800-1900-lukujen taitteessa rakennettuja varakkaiden kapteenien taloja sekä kyöhempää väestöä edustaneiden merimiesten luolataloja. Yhdessä kapteenin talossa toimii nykyisin Santorinin merellistä historiaa esittelevä museo.

Oia sopii parhaiten lomailijoille, jotka nauttivat pelkän auringonoton sijaan pienillä kujilla kuljeskelusta, piipahduksista suloisissa putiikeissa sekä kiireettömästä istuskelusta kahviloissa ja paikallisissa tavernoissa. Tarjolla on myös ylellisiä gourmet-ravintoloita sekä kattoterasseja, joissa voit siemailla juomasi näyttävien auringonlaskumaisemien kera.

Jos nautit uimisesta, suosittelemme valitsemaan hotellin uima-altaalla, sillä Oiassa ei ole varsinaisesti omaa uimarantaa. Santorinilla välimatkat ovat kuitenkin lyhyitä, ja rantapäivää voit lähteä viettämään vaikkapa parinkymmenen kilometrin päähän Kamari Beachille. Pieniä kalliorantoja löytyy lähempääkin Oiaa.

Kesäkaudella 2024 lennät Santorinille Finnairin suorin reittilennoin toukokuusta lokakuuhun torstaisin ja sunnuntaisin. Lisäksi tarjolla on useiden lentoyhtiöiden vaihtolentoyhteyksiä. Reittilennoin toteutetavissa matkapaketeissa noudatetaan Longitoursin erityisehtoja.

Hyvä tietää ennen matkaa
Palvelut
Ostokset ja tuliaiset
Ruoka ja juoma
Juhlapyhät
Hyödyllistä sanastoa