Portugali

Madeira

Madeiran ainutlaatuinen luonto kutsuu vaeltamaan, ratsastamaan ja rentoutumaan lumoavan kauniissa maisemissa.

Upea Madeiran saari sijaitsee Pohjois-Atlantilla, noin 1000 kilometrin päässä Euroopan mantereesta ja 580 kilometrin päässä Pohjois-Afrikan rannikolta. Madeira ei ole mikään tavallinen rantalomakohde - hiekkarantojen sijaan tämä saari komeilee upeilla laaksoillaan, metsillään, vesiputouksillaan ja kukkaniityillään, jotka ovat erityisesti vaeltajien suosiossa. Valtaosa Madeiran pinta-alasta on luonnosuojelualuetta. Madeiran lumoavan kauniiseen luontoon voi tutustua myös ratsastusretkillä tai autoillen.

Madeiran rannat ovat yleensä kivirantoja tai hiekan ja pikkukivien sekoitusta. Poikkeuksen tähän tekee suositussa Calhetan lomakylässä sijaitseva samanniminen ranta, jonka hiekka on tuotu Pohjois-Afrikasta. Toinen keinotekoinen hiekkaranta - ja samalla koko saaren vanhin uimaranta - Praia de Machico, löytyy saaren itäosasta. Praia de Machicon ranta on erityisesti paikallisten suosiossa. Pääkaupunki Funchalin Formosa-ranta jakautuu osiin, joista osa on luonnollisia kallioallasalueita ja osa hiekkaa. Noin 10 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitsee Canicon kylä, jonka ranta Praia dos Reis Magos sijaitsee omassa suojaisassa lahdessaan tehden siitä rauhallisen paikan auringosta nauttimiseen ja uimiseen.

Näytä lisää
Yleistietoa
Perustiedot Portugalista

Pinta-ala: 92 152 km²
Valuutta: euro
Pääkaupunki: Lissabon
Kielet: portugali
Asukasluku: 10,25 miljoonaa
Uskonto: katolinen

Sijainti

Portugali sijaitsee Pyreneiden niemimaalla ja on sijainniltaan Manner-Euroopan läntisin maa. Portugalin rajautuu pohjois- ja itäpuolellaan Espanjaan, ja lännessä sekä etelässä Atlantin valtamereen. Manner-Portugalin lisäksi Portugaliin kuuluu kaksi Pohjois-Atlantilla sijaitsevaa saaristoa, Azorit ja Madeira.

Aikaero

Portugalissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.

Hyvä tietää ennen matkaa
Hätänumero

Portugalissa yleinen hätänumero on 112.

Juomarahat

Tipin jättäminen on Portugalissa yleinen tapa. Ravintolassa tarjoilijalle voi jättää juomarahan, jonka suuruus on noin 10 % laskun loppusummasta. Taksinkuljettajalle summan ylöspäin pyöristäminen riittää. Myös huonesiivoojalle voit jättää lomaviikon päätteeksi noin viiden euron tipin. Hotellin laukunkantajalle voit jättää noin 50 senttiä laukkua kohden.

Lähetystö

Lissabonin-suurlähetystö (Suomen suurlähetystö)
Rua do Possolo 76-1
1350-251 LISBOA
PORTUGAL
+351 213 933 040
Sanomat.LIS@gov.fi

Päivystys: Hätätapauksissa ota yhteys ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555 ja sähköposti paivystys.um@gov.fi.

Majoitus- ja turistiverot

Monissa Portugalin kunnissa ja kaupungeissa peritään majoitusveroa, jonka suuruus on yleensä noin 2 € / yö / hlö, ja sitä peritään kaikilta 13 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta korkeintaan 7 ensimmäisen majoitusvuorokauden ajalta. Majoitusveroa peritään muun muassa Lissabonin, Faron, Porton sekä Madeiran Santa Cruzin kaupungeissa.

Matkustusasiakirjat

Portugaliin matkustaessaan Suomen kansalaisilla tulee olla mukana voimassaoleva passi tai virallinen, poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Portugaliin viisumia. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkastaa tarvittavat matkustusasiakirjat suoraan paikallisviranomaisilta.

Puhelinnumerot

Soittaessasi Suomeen maakoodi puhelinnumeroiden edessä on +358. Hotellin huonepuhelimista soittaminen on maksullista, ja maksu suoritetaan hotellin vastaanotossa.

Portugalin maakoodi on +351, jota tulee käyttää portugalilaisten puhelinnumeroiden edessä soittaessasi suomalaisesta matkapuhelinliittymästä.

Rokotukset ja muuta huomioitavaa terveydestä

Tarkista voimassa olevat rokotussuositukset kohteeseen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

Vakuutukset

Matkailijan tulee itse huolehtia voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Verkkovirta

230 V. Adapteria ei tarvita.

Sää
Keskilämpötilat, Funchal
KuukausiPäivän ylin (°С)Yön alin (°С)Veden keskilämpötila (°С)
Tammikuu151219
Helmikuu151218
Maaliskuu161218
Huhtikuu161318
Toukokuu181419
Kesäkuu211621
Heinäkuu231822
Elokuu241923
Syyskuu231923
Lokakuu211723
Marraskuu181521
Joulukuu161320

Taulukossa esitetyt lämpötilat ovat keskimääräisiä vuorokauden korkeimpia ja matalimpia lämpötiloja mittausjaksolla 1991-2021. Lähde: ECMWF.