Parhaat kesälomakohteet lapsiperheille

24.06.2024
Parhaat kesälomakohteet lapsiperheille

Lapsiperheiden kesälomasesonki käy kuumimmillaan. Jos perheen lomamatka tälle kesälle on vielä hakusessa, katso alta Longitoursin vinkit lapsien kanssa matkustaville. Kohdevalintaan lasten kanssa voivat vaikuttaa monet seikat, kuten sopivat lentoajat, lapsille sopivat uimarannat sekä tietenkin hotelli.

Yölento vai päivälento - paras lentoaika lasten kanssa matkustamiseen?

Siihen, mikä on paras lentoaika lasten kanssa matkustamiseen, ei varmasti ole olemassa vain yhtä oikeaa vastausta. Toiset lapsiperheet puhuvat vahvasti yölennon puolesta, jolloin matka menee nopeasti lasten nukkuessa. Tämä voi olla toimiva vinkki etenkin vauvojen ja pienten lasten kanssa matkustaessa. Herätys keskellä yötä lennon laskeutuessa saattaa toki sekoittaa unirytmejä, mutta toisaalta vanhemmatkin saattavat saada ensimmäisenä loma-aamuna ottaa hieman rennommin, jos unta riittää pidempään.

Longitoursin kesän 2024 kohteista ilta- ja yöpainotteisilla lennoilla voit matkustaa muun muassa Kreikan suosikkisaarille Kreetalle ja Rodokselle sekä Bulgarian Burgasiin. Turkin Antalyaan kahdesti viikossa lennettävä menolento osuu myös iltayöhön.

Isommalle lapselle lentokoneessa matkustaminen voi olla jännittävä kokemus, jonka aikana ei ehkä malta käydä unille. Jos lapsi on innoissaan tulevasta lentomatkasta, voi päivälento ja ikkunapaikan varaaminen lapselle olla paras vaihtoehto. Nousun ja laskun seuraaminen sekä pilvien ihastelu lennon aikana voivat osoittautua jopa koko loman kohokohdaksi. Myös lentokoneessa ruokailu ja elokuvien katselu ovat lapselle omanlaisiaan elämyksiä, joiden parissa muutaman tunnin lentomatka kuluu kuin siivillä. Esimerkiksi Norwegianin reittilennot Kyprokselle osuvat valoisalle päiväajalle sekä meno- että paluulennon osalta.

On kuitenkin huomioitava, että sama kone lentää useimmiten edestakaisen matkan lomakohteeseen ja sieltä takaisin, minkä vuoksi meno- ja paluulentoa molempia ei yleensä saa osumaan juuri samalle kellonlyömälle. Jos menolento asuu aamulle, paluu on usein iltapäivällä, illalle osuvan menolennon paluulento on yöllä ja niin edelleen.

Millainen on hyvä hotelli lapsiperheelle?

All inclusive - helppo ja huoleton lasten kanssa

Longitoursin lapsiperheasiakkaiden ehdottomia suosikkeja ovat helpot ja huolettomat all inclusive -hotellit. Varsinkin isommissa all inclusive -lomakylissä lapsille on yleensä tarjolla monenlaista ohjelmaa ja erilaisia leikkipaikkoja. Allasalueilta löytyy usein vesiliukumäkiä ja omat lastenaltaat, ja ravintoloissa lapset on huomioitu omalla buffetilla. Etenkin laajemmassa ultra all inclusive -konseptissa ruokaa ja välipaloja on usein saatavilla päivän mittaan lähes tauotta, joten nälän yllättäessä kesken vesileikkien ei ravintolaa tarvitse lähteä etsimään kovin kaukaa. Hotellien järjestämät lastenkerhot on useimmiten tarkoitettu 4-12-vuotiaille lapsille. Joissain hotelleissa nuoremmille lapsille on tarjolla maksullista lastenhoitopalvelua.

Edullisia all inclusive -hotelleja löytyy paljon etenkin Turkin Antalyan alueelta. Esimerkiksi Grand Kaptan -hotellissa Alanyan keskustassa tai Siden Titreyengol-järven kupeessa sijaitsevassa LRS Lake & River Side Hotel & Spassa voit nauttia kattavista all inclusive- tai ultra all inclusive -palveluista huokeaan hintaan.

Kreetalta suosittelemme esimerkiksi Kolymbarissa sijaitsevaa tasokasta Euphoria Resortia, josta löytyy kokonaan lapsille omistettu lastenmaailma vesipuistoineen, leikkipaikkoineen ja välipalakioskeineen. Tässä ultra all inclusive -resortissa on myös erikseen leikki- ja teini-ikäisille suunnatut lastenkerhot. Erinomainen hotellivalinta lasten kanssa lomaileville on myös Rodoksen Ialyssoksessa sijaitseva Filerimos Village & Water Park, jonka vesipuistosta löytyy liukuja niin pienemmille kuin isommillekin vesipedoille. Hotellilla on myös ulkoleikkipaikka sekä ohjelmaa lapsille ja aikuisille.

Huoneistohotellit lapsiperheille

Toisaalta myös kodinomainen huoneistohotelli voi olla lapsiperheelle hyvä valinta. Yhden tai useamman erillisen makuuhuoneen huoneistoissa on perheille enemmän tilaa ja omaa rauhaa tavalliseen hotellihuoneeseen verrattuna. Oma keittiönurkkaus voi olla mukava lisä, jos lomalla haluaa säästää ison perheen ruokailukuluissa, tai jokapäiväinen ravintolaruoka lasten kanssa ei muuten vaan innosta.

Tässä muutamia mukavia huoneistohotelleja Longitoursin kesäkohdevalikoimasta:

Tilavia perhehuoneistoja tarjoavat toki myös monet muut kuin self catering- tai aamiaismajoitusperiaatteella toimivat huoneistohotellit. Esimerkiksi Porto Platanias Village Resortissa Kreetalla tai Sunpark Gardenissa Turkin Alanyassa voit valita lisämaksusta puolihoidon tai all inclusiven.

Välimeren parhaat rannat lasten kanssa

Vesileikeistä nautiskelu oman hotellin allasalueella voi olla monelle helpoin valinta lasten kanssa, kun päiväunille ei ole pitkä matka ja vaipanvaihtokin sujuu vaivattomimmin omassa hotellihuoneessa. Uinti ja hiekkaleikit meren rannalla on kuitenkin monelle lapselle sellainen elämys, jonka vuoksi moni aikuinenkin on valmis näkemään hieman vaivaa. Jos meren rannalla oleilu siis kuuluu lomasuunnitelmiisi, kannattaa etukäteen tutkailla, minkälaisia rantoja eri lomakohteissa on tarjolla.

Lapsiperheiden suosimat rannat ovat matalia ja suojaisia, joissa aallot eivät kasva liian suuriksi ja uiminen on turvallista. Usein etsitään myös hienohiekkaisia rantoja, joilla on mukava juoksennella paljain jaloin ja rakennella hiekkalinnoja. Erityisesti Kypros on tunnettu Euroopan mittakaavassa poikkeuksellisen valkoisista ja hienoista hiekkarannoistaan. Lapsiperheiden suosikkikohteita Kyproksella on Larnakan alueella sijaitseva Protaras, jonka suojaisissa ja matalissa lahdenpoukamissa lasten on turvallista pulikoida. Tunnetuin ja suosituin Protarasin rannoista on upea Fig Tree Bay.

Myös eri puolilta Mallorcaa löytyy pitkiä ja hienoja hiekkarantoja. Saaren pohjoisosassa sijaitsevan Alcudian matalapohjainen hiekkaranta on seitsemän kilometrin pituudellaan Mallorcan pisin, joten ruuhkaisimpinakin aikoina sekaan sopii varmasti. Alcudian ranta on lapsiperheiden suosiossa myös monipuolisten palveluidensa vuoksi. Aktiviteetteja ja rantaravintoloita on tarjolla runsaasti. Hienoja hiekkarantoja löytyy myös saaren eteläosasta aivan pääkaupunki Palman tuntumasta, muun muassa Palma Novasta ja Playa de Palmasta.

Mukava ranta lasten kanssa on myös Turkin Kemerissä sijaitseva Moonlight Beach. Ranta on osa laajempaa Moonlight Park -virkistysaluetta, jossa lapsille riittää puuhailtavaa useammaksikin päiväksi. Suojaisan uimarannan lisäksi alueella sijaitsee vesipuisto, leikkipuistoja, minigolfia ja muita urheiluaktiviteetteja.

Aurinkovarjon vuokraamisesta ei kannata lasten kanssa pihistellä, jotta keskipäivän polttavimmalta auringolta pääsee välillä suojaan. Vaikka rantoja reunustavat usein ravintola toisensa perään, kannattaa reppuun varata riittävästi juotavaa ja pientä välipalaa, jotta leikkejä ei tarvitse keskeyttää heti nälän yllättäessä.

Helppo vaihtoehto on tietenkin myös valita hotelli, jolla on oma ranta-alue sekä maksuttomat aurinkotuolit ja -varjot asiakkaiden käytössä. Monissa rannalla sijaitsevissa all inclusive -hotelleissa on myös oma rantabaari, jossa on tiettyinä kellonaikoina majoituksen hintaan sisältyviä virvoitusjuomia ja välipaloja. Upeita omarantaisia hotelleita löytyy vieri vierestä esimerkiksi Turkin Belekistä sekä Antalyasta Kundun ja Laran alueilta. Turkissa useat hotellit myös järjestävät veloituksettomia kuljetuksia hotellin omalle ranta-alueelle tai kaupunginrannalle, mikäli hotelli ei sijaitse meren rannalla.

VIimeisimmät uutiset
03.07.2024
Tärkeä ilmoitus: Mahdollisia viivästyksiä Antalyan lentokentällä 3.-21.7.2024

Lentokenttähenkilökunnan lakko Antalyan lentokentällä voi aiheuttaa lentojen viivästyksiä ja muita häiriöitä 3.–21. heinäkuuta 2024. Lentokentällä työskentelevät lennonjohtajat ja muu henkilökunta ovat aloittaneet rajoitetun työnteon lakon, joka voi myös aiheuttaa matkatavaroiden viivästymisiä lentokentällä.

20.06.2024
15 % alennus Strawberryn lentokenttähotelleihin

Longitours tarjoaa nyt yhteistyössä Strawberryn kanssa 15 % alennuksen Helsinki-Vantaan Clarion Hotel Aviapolis- ja Comfort Hotel Helsinki Airport-lentokenttähotelleissa. Kurkkaa alekoodi tästä.

05.06.2024
All inclusive vai huoneistohotelli? Vinkit hotellin valintaan Antalyassa

Longitoursilla on Antalyan rannikolla satoja hotelleita, joista valita. Vaihtoehtoja löytyy edullisista huoneistohotelleista hulppeisiin all inclusive -resorteihin. Lue Longitoursin vinkit ja suositukset hotellin valintaan Antalyassa.

30.05.2024
Kreetan helmet - 4 vinkkiä kesälomalle Haniaan

Kreetan Hania pitää pintansa suomalaisten suosikkikohteiden joukossa vuodesta toiseen. Listasimme neljä kiinnostavaa kohdetta, joiden vuoksi loman aikana kannattaa poistua myös Hanian lomakylien ulkopuolelle.

28.03.2024
Longitoursin asiakaspalvelu on pääsiäisenä suljettu

Longitoursin asiakaspalvelu on suljettu pe 29.3.-ma 1.4.2024. Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, niin palaamme tiistaina 2.4.2024.

14.02.2024
Ystävänpäivän 5 vinkkiä romanttiselle lomalle

Ystävänpäivän kunniaksi me Longitoursilla ryhdyimme hempeilemään ja listasimme viisi överiromanttista kohdetta, jotka sopivat erityisen hyvin auringonlaskujen tuijotteluun, tunnelmallisiin iltakävelyihin ja hempeisiin kynttiläillallisiin.