Mikä ihmeen turistivero?

30.08.2023
Mikä ihmeen turistivero?

Monet suositut matkailumaat ja -alueet ovat viime vuosien aikana ottaneet vilkkaasti käyttöön erilaisia turistiveroja, jotka voivat kulkea myös nimellä majoitusvero, ekovero, kaupunkivero, turistimaksu jne. Veroa kerätään varsinkin suosituissa turistikohteissa - varoilla voidaan muun muassa suojella ympäristöä liikaturismin vaikutuksilta ja parantaa kohteen infrastruktuuria palvelemaan suuria matkailijamääriä. Veroilla voidaan koittaa myös ohjata matkailuvirtoja vilkkaista kohteista kohti rauhallisempia alueita, vaikkakaan muutamien eurojen yökohtaisella verolla harvoin on vaikutusta lopulliseen kohdevalintaan.

Verokäytännöt vaihtelevat eri maiden ja alueiden välillä, mutta useimmiten veron suuruus sidotaan majoitusvuorokausien määrään, majoituksen tyyppiin ja/tai tähtiluokitukseen ja sitä voidaan periä per huone, per matkustaja tai per aikuinen. Turistiveroa ei voi sisällyttää pakettimatkojen hintaan, vaan maksu tulee suorittaa useimmiten suoraan hotellin vastaanotossa. Joissain maissa, kuten Meksikossa, vero suoritetaan lentokentällä ennen maasta poistumista.

Vero on yleistynyt viime vuosina varsinkin Euroopassa, ja sitä kerätään tällä hetkellä esimerkiksi Kreikassa, Italiassa ja muutamilla Espanjan alueilla. Aasian lomakohteista majoitusvero on käytössä muun muassa Thaimaassa, ja myös Baliin veroa kaavaillaan parhaillaan. Useimmiten kyse on muutamista euroista tai jopa senteistä majoitusvuorokautta ja yötä kohden, mutta varsinkin suosituimpiin matkakohteisiin, korkean tähtiluokituksen hotelleihin ja isomman perheen kesken matkustaessa vero kannattaa tarkastaa ja huomioida jo matkabudjetin suunnittelussa.

Valitsemasi kohdemaan turistiverokäytännöt voit tarkastaa Longitoursin sivuilla kunkin kohteen "Hyvä tietää ennen matkaa" -osiosta. Näin vältyt yllätyksiltä hotelliin saapuessasi. Seuraamme matkailuveroja eri kohteissa aktiivisesti ja pyrimme pitämään tiedot aina ajantasaisina - huomioithan kuitenkin, että verotuskäytännöt voivat muuttua nopeastikin ilman etukäteisilmoitusta Longitoursille.

VIimeisimmät uutiset
24.06.2024
Parhaat kesälomakohteet lapsiperheille

Löydä suosikkisi Longitoursin kesäkohteiden 2024 joukosta. Mistä kohteista löytyvät parhaat rannat tai suosituimmat hotellit lapsiperheille? Entä mikä on paras lentoaika lasten kanssa?

20.06.2024
15 % alennus Strawberryn lentokenttähotelleihin

Longitours tarjoaa nyt yhteistyössä Strawberryn kanssa 15 % alennuksen Helsinki-Vantaan Clarion Hotel Aviapolis- ja Comfort Hotel Helsinki Airport-lentokenttähotelleissa. Kurkkaa alekoodi tästä.

17.06.2024
Longitoursin online-maksuissa esiintynyt häiriöitä

Longitoursin online-varauksissa on esiintynyt maksuhäiriöitä, jotka vaikuttavat myös varausvahvistusten saapumiseen asiakkaille. Olethan tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluumme.

05.06.2024
All inclusive vai huoneistohotelli? Vinkit hotellin valintaan Antalyassa

Longitoursilla on Antalyan rannikolla satoja hotelleita, joista valita. Vaihtoehtoja löytyy edullisista huoneistohotelleista hulppeisiin all inclusive -resorteihin. Lue Longitoursin vinkit ja suositukset hotellin valintaan Antalyassa.

30.05.2024
Kreetan helmet - 4 vinkkiä kesälomalle Haniaan

Kreetan Hania pitää pintansa suomalaisten suosikkikohteiden joukossa vuodesta toiseen. Listasimme neljä kiinnostavaa kohdetta, joiden vuoksi loman aikana kannattaa poistua myös Hanian lomakylien ulkopuolelle.

28.03.2024
Longitoursin asiakaspalvelu on pääsiäisenä suljettu

Longitoursin asiakaspalvelu on suljettu pe 29.3.-ma 1.4.2024. Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, niin palaamme tiistaina 2.4.2024.