Mikä ihmeen turistivero?

30.08.2023
Mikä ihmeen turistivero?

Monet suositut matkailumaat ja -alueet ovat viime vuosien aikana ottaneet vilkkaasti käyttöön erilaisia turistiveroja, jotka voivat kulkea myös nimellä majoitusvero, ekovero, kaupunkivero, turistimaksu jne. Veroa kerätään varsinkin suosituissa turistikohteissa - varoilla voidaan muun muassa suojella ympäristöä liikaturismin vaikutuksilta ja parantaa kohteen infrastruktuuria palvelemaan suuria matkailijamääriä. Veroilla voidaan koittaa myös ohjata matkailuvirtoja vilkkaista kohteista kohti rauhallisempia alueita, vaikkakaan muutamien eurojen yökohtaisella verolla harvoin on vaikutusta lopulliseen kohdevalintaan.

Verokäytännöt vaihtelevat eri maiden ja alueiden välillä, mutta useimmiten veron suuruus sidotaan majoitusvuorokausien määrään, majoituksen tyyppiin ja/tai tähtiluokitukseen ja sitä voidaan periä per huone, per matkustaja tai per aikuinen. Turistiveroa ei voi sisällyttää pakettimatkojen hintaan, vaan maksu tulee suorittaa useimmiten suoraan hotellin vastaanotossa. Joissain maissa, kuten Meksikossa, vero suoritetaan lentokentällä ennen maasta poistumista.

Vero on yleistynyt viime vuosina varsinkin Euroopassa, ja sitä kerätään tällä hetkellä esimerkiksi Kreikassa, Italiassa ja muutamilla Espanjan alueilla. Aasian lomakohteista majoitusvero on käytössä muun muassa Thaimaassa, ja myös Baliin veroa kaavaillaan parhaillaan. Useimmiten kyse on muutamista euroista tai jopa senteistä majoitusvuorokautta ja yötä kohden, mutta varsinkin suosituimpiin matkakohteisiin, korkean tähtiluokituksen hotelleihin ja isomman perheen kesken matkustaessa vero kannattaa tarkastaa ja huomioida jo matkabudjetin suunnittelussa.

Valitsemasi kohdemaan turistiverokäytännöt voit tarkastaa Longitoursin sivuilla kunkin kohteen "Hyvä tietää ennen matkaa" -osiosta. Näin vältyt yllätyksiltä hotelliin saapuessasi. Seuraamme matkailuveroja eri kohteissa aktiivisesti ja pyrimme pitämään tiedot aina ajantasaisina - huomioithan kuitenkin, että verotuskäytännöt voivat muuttua nopeastikin ilman etukäteisilmoitusta Longitoursille.

VIimeisimmät uutiset
17.10.2023
Kesän 2024 matkat Turkin Antalyaan nyt myynnissä

Kesällä 2024 Longitours lentää Turkin Antalyaan joka maanantai. Valikoimastamme löytyvät tutut suosikkikohteet Alanya, Belek, Side, Kemer sekä monipuolinen Antalyan kaupunki. Miksi sitten valita juuri Turkki kesälomakohteeksi? Listasimme 4 syytä.

18.08.2023
Miksi varata omatoimiloma Longitoursilta?

Netti on pullollaan vaihtoehtoja, joista suunnitella itselleen unelmien lomareissu. Mutta tiesitkö, että myös matkanjärjestäjän kautta voit räätälöidä itsellesi parhaiten sopivan loman, ja samalla saat matkapaketillesi huomattavia etuja?

17.08.2023
Kesäkauden parhaat äkkilähdöt myydään nyt

Kun Suomen kesälomakausi kääntyy loppua kohden elokuussa, Välimerellä kesäsesonki käy vasta kuumimmillaan. Nyt on hyvä hetki löytää edullisia äkkilähtöjä Suomesta Turkkiin ja Etelä-Eurooppaan.

19.07.2023
Uusia suoria lentoyhteyksiä Etelä-Eurooppaan lisätty

Iloisia lomauutisia! Nyt löydät Longitoursin valikoimasta myös Norwegianin suorat lennot Helsingistä Ateenaan, Haniaan, Kyprokselle, Dubrovnikiin ja Pisaan sekä AirBalticin suorat lennot Tampereelta Rodokselle ja Málagaan.

04.07.2023
Talvilomalle tropiikkiin Phuketiin tai Balille

Kesää on vielä yllin kyllin jäljellä, mutta lomasuunnitelmat pitkän talven varalle on hyvä tehdä ajoissa kuntoon. Longitoursin talven kaukokohteiden tarjonnasta löydät Turkish Airlinesin reittilennoin toteutettavat matkapaketit paratiisisaarille Thaimaan Phuketiin sekä Balille, Indonesiaan.

13.06.2023
Longitours - uusi suomalainen matkanjärjestäjä on täällä

Longitours on uusi, suomalainen matkanjärjestäjä, joka tarjoaa matkapaketteja suomalaisten rakastamiin kohteisiin. Kesällä 2023 tuomme lomavalikoimaamme ensimmäisenä kattavan tarjonnan Turkin kohteita. Lomatarjontamme täydentyy jatkuvasti uusilla suosituilla ja eksoottisemmillakin lomakohteilla.