Kesän 2024 matkat Turkin Antalyaan nyt myynnissä

17.10.2023
Kesän 2024 matkat Turkin Antalyaan nyt myynnissä

Longitours avasi myyntinsä kesäkuussa 2023 ensimmäisenä kohteenaan Turkin Antalyan alue. Perinteiset matkapaketit suomenkielisellä opaspalvelulla keräsivät runsasta kiitosta ensimmäisen sesongin lomalaisiltamme. Lämpöä on Antalyan auringon alla piisannut läpi kesän, ja helle näyttäisi hellivän vielä tulevien syyslomaviikkojen lomailijoitakin.

Antalyan sesongin päättyessä lokakuun loppuun on hyvä aika suunnata katseet ensi kevääseen ja kesään. Longitoursin matkapaketit Antalyaan jatkuvat jälleen 22.4.2024, ja juuri nyt tarjolla on erinomaisia aikaisen varaajan hintoja. Erityisesti, jos olet haaveillut rentouttavasta löhölomasta, sporttisesta hyvinvointilomasta tai helposta koko perheen lomamatkasta laadukkaassa all inclusive -lomaresortissa, on nyt hyvä tilaisuus lukita parhaat hinnat ensi kesälle.

4 syytä matkustaa Turkkiin ensi kesänä


Miksi sitten valita juuri Turkki lomakohteeksi ensi keväänä, kesänä tai syksynä? Listasimme 4 syytä.

1. Enemmän samalla rahalla


Turkissa hintataso on edullinen, mikä kannattaa hyödyntää valitsemalla pikkuisen parempaa. Jos olet haaveillut luksuslomasta viiden tähden hotellissa, mutta kirpaiseva hinta on toistaiseksi saanut perääntymään, kannattaa Turkin hotellitarjonta kurkata läpi. Antalyan alueella on tarjolla kattava valikoima omarantaisia all inclusive -lomaresortteja, joiden useat ravintolat ja baarit, viihdetarjonta, urheiluaktiviteetit, kylpylät sekä lasten leikkipaikat, juonioriklubit ja vesiliukumäet pitävät huolen, että lomailu on ylellisen helppoa. Laadukkaista all inclusive -rantahotelleistaan tunnetaan erityisesti Belek, jota suosivat paitsi golfarit, myös lapsiperheet sekä muut helposta ja ylellisestä rantalomasta haaveilevat matkailijat.

Sama logiikka pätee tietenkin myös muuhun kuin hotelleihin - hyödynnä edullinen hintataso ja hemmottele itseäsi kylpylähoidoilla, syö illallinen laadukkaassa ravintolassa pitkän kaavan mukaan ja tee edullisia, mutta laadukkaita löytöjä paikallisissa vaateliikkeissä.

2. Turkkilainen ruoka


Moni tuntee italialaisen ja kreikkalaisen keittiön herkut ja suuntaa näihin maihin jopa ensisijaisesti ruoka mielessä, mutta harvempi tietää, että myös Turkki on oikea kulinaristin aarreaitta. Kasvissyöjää ilahduttaa turkkilaisen keittiön vahva kasvispainotteisuus, mutta liharuokia kaipaavaakaan Turkki ei jätä kylmäksi - kasvisten lisäksi lampaan- ja karitsanliha monissa muodoissaan on turkkilaisen ruokakulttuurin keskiössä.

Tunnetuimpia turkkilaisen keittiön herkkuja ovat kylmiä alkupaloja sisältävä meze-pöytä sekä tietenkin erilaiset kebabit. Kebabia tarjoillaan Turkissa monella tapaa ja monenlaisissa tilanteissa. Meille suomalaisille tutuin tyyli lienee isosta, pyörivästä kebabvartaasta vuoltu kebablastu, jota tarjoillaan katukojuissa ja nautitaan esimerkiksi pitaleivän välissä. Kaikkein vanhin ja perinteisin kebab on kuitenkin kokonaisena tarjoiltava, usein hieman tulinen lihavarras tai "kepakko", jota voidaan Turkissa tarjota hyvin hienoissakin ravintoloissa.

3. Shoppailijan paratiisi


"Made in Turkey" saattaa lukea monissa suomalaistenkin vaatekaapin parhaissa aarteissa. Turkki on yksi maailman suurimpia tekstiilinvalmistajia, minkä vuoksi ei olekaan ihme, että turkkilaiset suosivat laajasti omia vaatemerkkejään. Myös moni suomalainen vaatemerkki valmistuttaa tekstiilinsä Turkissa, jossa hinta-laatusuhde on kohdallaan. Kansainvälisestikin tunnettuja turkkilaisia vaatemerkkejä ovat muun muassa DeFacto ja LC Waikiki, mutta kannattaa rohkeasti astua myös entuudestaan tuntemattomiin turkkilaisiin vaateliikkeisiin, joista voit tehdä todellisia löytöjä.

Innokas shoppailija löytää Turkista tietenkin myös tunnettuja kansainvälisiä vaatemerkkejä, mutta merkkiostokset kannattaa aina tehdä asianmukaisissa merkkiliikkeissä. Basaareissa ja katukojuissa myytävät merkkituotteet ovat usein väärennöksiä. Basaareihin kannattaa sen sijaan suunnata etsimään paikallisia käsitöitä ja herkkuja kotiinvietäväksi, tai ihan vain haistelemaan tunnelmaa ja mausteiden huumaavaa tuoksua!

Jos shoppailu on olennainen osa tulevaa reissua, tarjoaa Antalyan kaupunki tähän parhaat mahdollisuudet. Myös Belekin The Land of Legends -teemapuiston ostoskatu merkkiliikkeineen on ostosmatkailijan ehdoton käyntikohde.

4. Otollinen sijainti ja hyvät yhteydet


Välimeren lämpimimmät alueet sijaitsevat sen itäosissa, johon myös Antalyan alue kuuluu. Antalyassa rantalomakausi alkaa aikaisin keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn. Aurinkoisia päiviä on vuodessa 300, ja kesäkaudella sateet ovat harvinaisia. Vaikka pitkät kuumat kesät ja sijainti Aasiassa kielivät ehkä toista, Antalya on myös yllättävän lähellä: neljän tunnin lennot miellyttäviin aikoihin aamu- ja iltapäivällä ovat omiaan lisäämään Antalyan houkuttelevuutta kohdevalintana. Longitours lentää kesäkaudella 2024 Antalyaan joka maanantai iltapäivälähdöllä ja takaisin maanantaina aamupäivällä - ei siis ikäviä herätyksiä lentokentälle aamuyön tunteina, ja perillekin pääsee ihmisten aikaan.

Varaa kesälomasi Turkkiin parhain hinnoin


Varaamalla ensi kesän loman Turkin Antalyassa nyt varmistat itsellesi erinomaiset aikaisen varaajan hinnat sekä parhaan saatavuuden myös suosituissa hotelleissa. Olemme poimineet ensi vuodelle erilaisiin lomailutarpeisiin sopivia hotellitärppejä niin aikuiseen makuun kuin perheillekin, aina budjettimatkoista luksuslomiin. Lisätietoa Turkista matkakohteena sekä tarkempaa tietoa Antalyan alueen matkakohteistamme löydät täältä.

VIimeisimmät uutiset
30.08.2023
Mikä ihmeen turistivero?

Turistiveron kerääminen on maailmalla nopeasti yleistynyt käytäntö. Useilla suosituilla matkailualueilla hotellit perivät matkustajilta majoitus-, kaupunki- tai turistiveroa, jonka suuruus on usein muutaman euron henkilöä ja majoitusvuorokautta kohden. Mutta miksi veroa kerätään?

18.08.2023
Miksi varata omatoimiloma Longitoursilta?

Netti on pullollaan vaihtoehtoja, joista suunnitella itselleen unelmien lomareissu. Mutta tiesitkö, että myös matkanjärjestäjän kautta voit räätälöidä itsellesi parhaiten sopivan loman, ja samalla saat matkapaketillesi huomattavia etuja?

17.08.2023
Kesäkauden parhaat äkkilähdöt myydään nyt

Kun Suomen kesälomakausi kääntyy loppua kohden elokuussa, Välimerellä kesäsesonki käy vasta kuumimmillaan. Nyt on hyvä hetki löytää edullisia äkkilähtöjä Suomesta Turkkiin ja Etelä-Eurooppaan.

19.07.2023
Uusia suoria lentoyhteyksiä Etelä-Eurooppaan lisätty

Iloisia lomauutisia! Nyt löydät Longitoursin valikoimasta myös Norwegianin suorat lennot Helsingistä Ateenaan, Haniaan, Kyprokselle, Dubrovnikiin ja Pisaan sekä AirBalticin suorat lennot Tampereelta Rodokselle ja Málagaan.

04.07.2023
Talvilomalle tropiikkiin Phuketiin tai Balille

Kesää on vielä yllin kyllin jäljellä, mutta lomasuunnitelmat pitkän talven varalle on hyvä tehdä ajoissa kuntoon. Longitoursin talven kaukokohteiden tarjonnasta löydät Turkish Airlinesin reittilennoin toteutettavat matkapaketit paratiisisaarille Thaimaan Phuketiin sekä Balille, Indonesiaan.

13.06.2023
Longitours - uusi suomalainen matkanjärjestäjä on täällä

Longitours on uusi, suomalainen matkanjärjestäjä, joka tarjoaa matkapaketteja suomalaisten rakastamiin kohteisiin. Kesällä 2023 tuomme lomavalikoimaamme ensimmäisenä kattavan tarjonnan Turkin kohteita. Lomatarjontamme täydentyy jatkuvasti uusilla suosituilla ja eksoottisemmillakin lomakohteilla.