Kesän 2024 matkat Turkin Antalyaan nyt myynnissä

17.10.2023
Kesän 2024 matkat Turkin Antalyaan nyt myynnissä

Longitours avasi myyntinsä kesäkuussa 2023 ensimmäisenä kohteenaan Turkin Antalyan alue. Perinteiset matkapaketit suomenkielisellä opaspalvelulla keräsivät runsasta kiitosta ensimmäisen sesongin lomalaisiltamme. Lämpöä on Antalyan auringon alla piisannut läpi kesän, ja helle näyttäisi hellivän vielä tulevien syyslomaviikkojen lomailijoitakin.

Antalyan sesongin päättyessä lokakuun loppuun on hyvä aika suunnata katseet ensi kevääseen ja kesään. Longitoursin matkapaketit Antalyaan jatkuvat jälleen huhtikuussa, ja juuri nyt tarjolla on erinomaisia aikaisen varaajan hintoja. Erityisesti, jos olet haaveillut rentouttavasta löhölomasta, sporttisesta hyvinvointilomasta tai helposta koko perheen lomamatkasta laadukkaassa all inclusive -lomaresortissa, on nyt hyvä tilaisuus lukita parhaat hinnat ensi kesälle.

4 syytä matkustaa Turkkiin ensi kesänä


Miksi sitten valita juuri Turkki lomakohteeksi ensi keväänä, kesänä tai syksynä? Listasimme 4 syytä.

1. Enemmän samalla rahalla


Turkissa hintataso on edullinen, mikä kannattaa hyödyntää valitsemalla pikkuisen parempaa. Jos olet haaveillut luksuslomasta viiden tähden hotellissa, mutta kirpaiseva hinta on toistaiseksi saanut perääntymään, kannattaa Turkin hotellitarjonta kurkata läpi. Antalyan alueella on tarjolla kattava valikoima omarantaisia all inclusive -lomaresortteja, joiden useat ravintolat ja baarit, viihdetarjonta, urheiluaktiviteetit, kylpylät sekä lasten leikkipaikat, juonioriklubit ja vesiliukumäet pitävät huolen, että lomailu on ylellisen helppoa. Laadukkaista all inclusive -rantahotelleistaan tunnetaan erityisesti Belek, jota suosivat paitsi golfarit, myös lapsiperheet sekä muut helposta ja ylellisestä rantalomasta haaveilevat matkailijat.

Sama logiikka pätee tietenkin myös muuhun kuin hotelleihin - hyödynnä edullinen hintataso ja hemmottele itseäsi kylpylähoidoilla, syö illallinen laadukkaassa ravintolassa pitkän kaavan mukaan ja tee edullisia, mutta laadukkaita löytöjä paikallisissa vaateliikkeissä.

2. Turkkilainen ruoka


Moni tuntee italialaisen ja kreikkalaisen keittiön herkut ja suuntaa näihin maihin jopa ensisijaisesti ruoka mielessä, mutta harvempi tietää, että myös Turkki on oikea kulinaristin aarreaitta. Kasvissyöjää ilahduttaa turkkilaisen keittiön vahva kasvispainotteisuus, mutta liharuokia kaipaavaakaan Turkki ei jätä kylmäksi - kasvisten lisäksi lampaan- ja karitsanliha monissa muodoissaan on turkkilaisen ruokakulttuurin keskiössä.

Tunnetuimpia turkkilaisen keittiön herkkuja ovat kylmiä alkupaloja sisältävä meze-pöytä sekä tietenkin erilaiset kebabit. Kebabia tarjoillaan Turkissa monella tapaa ja monenlaisissa tilanteissa. Meille suomalaisille tutuin tyyli lienee isosta, pyörivästä kebabvartaasta vuoltu kebablastu, jota tarjoillaan katukojuissa ja nautitaan esimerkiksi pitaleivän välissä. Kaikkein vanhin ja perinteisin kebab on kuitenkin kokonaisena tarjoiltava, usein hieman tulinen lihavarras tai "kepakko", jota voidaan Turkissa tarjota hyvin hienoissakin ravintoloissa.

3. Shoppailijan paratiisi


"Made in Turkey" saattaa lukea monissa suomalaistenkin vaatekaapin parhaissa aarteissa. Turkki on yksi maailman suurimpia tekstiilinvalmistajia, minkä vuoksi ei olekaan ihme, että turkkilaiset suosivat laajasti omia vaatemerkkejään. Myös moni suomalainen vaatemerkki valmistuttaa tekstiilinsä Turkissa, jossa hinta-laatusuhde on kohdallaan. Kansainvälisestikin tunnettuja turkkilaisia vaatemerkkejä ovat muun muassa DeFacto ja LC Waikiki, mutta kannattaa rohkeasti astua myös entuudestaan tuntemattomiin turkkilaisiin vaateliikkeisiin, joista voit tehdä todellisia löytöjä.

Innokas shoppailija löytää Turkista tietenkin myös tunnettuja kansainvälisiä vaatemerkkejä, mutta merkkiostokset kannattaa aina tehdä asianmukaisissa merkkiliikkeissä. Basaareissa ja katukojuissa myytävät merkkituotteet ovat usein väärennöksiä. Basaareihin kannattaa sen sijaan suunnata etsimään paikallisia käsitöitä ja herkkuja kotiinvietäväksi, tai ihan vain haistelemaan tunnelmaa ja mausteiden huumaavaa tuoksua!

Jos shoppailu on olennainen osa tulevaa reissua, tarjoaa Antalyan kaupunki tähän parhaat mahdollisuudet. Myös Belekin The Land of Legends -teemapuiston ostoskatu merkkiliikkeineen on ostosmatkailijan ehdoton käyntikohde.

4. Otollinen sijainti ja hyvät yhteydet


Välimeren lämpimimmät alueet sijaitsevat sen itäosissa, johon myös Antalyan alue kuuluu. Antalyassa rantalomakausi alkaa aikaisin keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn. Aurinkoisia päiviä on vuodessa 300, ja kesäkaudella sateet ovat harvinaisia. Vaikka pitkät kuumat kesät ja sijainti Aasiassa kielivät ehkä toista, Antalya on myös yllättävän lähellä: neljän tunnin lennot miellyttäviin aikoihin aamu- ja iltapäivällä ovat omiaan lisäämään Antalyan houkuttelevuutta kohdevalintana. Longitours lentää kesäkaudella 2024 Antalyaan joka maanantai iltapäivälähdöllä ja takaisin maanantaina aamupäivällä - ei siis ikäviä herätyksiä lentokentälle aamuyön tunteina, ja perillekin pääsee ihmisten aikaan.

Varaa kesälomasi Turkkiin parhain hinnoin


Varaamalla ensi kesän loman Turkin Antalyassa nyt varmistat itsellesi erinomaiset aikaisen varaajan hinnat sekä parhaan saatavuuden myös suosituissa hotelleissa. Olemme poimineet ensi vuodelle erilaisiin lomailutarpeisiin sopivia hotellitärppejä niin aikuiseen makuun kuin perheillekin, aina budjettimatkoista luksuslomiin. Lisätietoa Turkista matkakohteena sekä tarkempaa tietoa Antalyan alueen matkakohteistamme löydät täältä.

VIimeisimmät uutiset
24.06.2024
Parhaat kesälomakohteet lapsiperheille

Löydä suosikkisi Longitoursin kesäkohteiden 2024 joukosta. Mistä kohteista löytyvät parhaat rannat tai suosituimmat hotellit lapsiperheille? Entä mikä on paras lentoaika lasten kanssa?

20.06.2024
15 % alennus Strawberryn lentokenttähotelleihin

Longitours tarjoaa nyt yhteistyössä Strawberryn kanssa 15 % alennuksen Helsinki-Vantaan Clarion Hotel Aviapolis- ja Comfort Hotel Helsinki Airport-lentokenttähotelleissa. Kurkkaa alekoodi tästä.

17.06.2024
Longitoursin online-maksuissa esiintynyt häiriöitä

Longitoursin online-varauksissa on esiintynyt maksuhäiriöitä, jotka vaikuttavat myös varausvahvistusten saapumiseen asiakkaille. Olethan tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluumme.

05.06.2024
All inclusive vai huoneistohotelli? Vinkit hotellin valintaan Antalyassa

Longitoursilla on Antalyan rannikolla satoja hotelleita, joista valita. Vaihtoehtoja löytyy edullisista huoneistohotelleista hulppeisiin all inclusive -resorteihin. Lue Longitoursin vinkit ja suositukset hotellin valintaan Antalyassa.

30.05.2024
Kreetan helmet - 4 vinkkiä kesälomalle Haniaan

Kreetan Hania pitää pintansa suomalaisten suosikkikohteiden joukossa vuodesta toiseen. Listasimme neljä kiinnostavaa kohdetta, joiden vuoksi loman aikana kannattaa poistua myös Hanian lomakylien ulkopuolelle.

28.03.2024
Longitoursin asiakaspalvelu on pääsiäisenä suljettu

Longitoursin asiakaspalvelu on suljettu pe 29.3.-ma 1.4.2024. Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, niin palaamme tiistaina 2.4.2024.