Kreikka

Ateena

Kreikan pääkaupungin ikivanha historia johdattaa vierailijansa antiikin tarinoiden äärelle.

Kreikan mantereen eteläkärjessä sijaitseva Ateena sopii kohteeksi niin pitkälle viikonloppulomalle kuin pidemmällekin vierailulle. Kaupunki tunnetaan ennen kaikkea historiallisista nähtävyyksistään, joita ikivanhassa kaupungissa riittää. Tunnetuimpia näistä ovat Parthenonin temppeli Akropoliin kukkulalla sekä vanha agora, antiikin ajan tärkein kauppa- ja tapahtumapaikka.

Ateena on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkää historian havinaa. Ateenan keskusta sekä sen monet vierailun arvoiset, urbaanit kaupunginosat ovat täynnä vilkkaita, eläväisiä kahviloita, tavernoita ja baareja. Akropoliin juurella sijaitsevassa Plakan vanhassakaupungissa voit tehdä ostoksia, nauttia illallista ja jäädä istumaan iltaa pidemmänkin kaavan mukaan. Ateenaan vetää matkailijoita muiden Kreikan kohteiden tapaan herkullinen kreikkalainen ruoka, jota on maan pääkaupungissa tarjolla monessa muodossa edullisista gyros-paikoista tyylikkäisiin illallisravintoloihin.

Kesäkaudella 2024 lennät Ateenaan Norwegianin suorin reittilennoin tiistaisin ja lauantaisin. Muina päivinä tarjolla on vaihtolentoyhteyksiä. Longitoursin Ateenan matkapaketit ovat omatoimikohteita, joissa ei ole opaspalveluita kohteessa. Asiakaspalvelumme kautta voit aina kysyä neuvoa matkallasi. Reittilennoin toteutettavissa matkapaketeissa noudatamme Longitoursin erityisehtoja.