Espanja


Sierra Nevada

Euroopan aurinkoisimmassa hiihtokeskuksessa lasketaan pitkälle kevääseen.

Espanjan eteläosassa, parin sadan kilometrin päässä Malagasta sijaitseva Sierra Nevadan kansallispuisto tunnetaan Euroopan eteläisimpänä ja aurinkoisimpana hiihtokeskuksena. Laskettelukausi Sierra Nevadassa kestää marraskuulta aina toukokuun alkuun, jolloin Malagan hiekkarannoilla otetaan jo aurinkoa. Loppukaudesta Sierra Nevadassakin lasketellaan ja nautitaan aurinkoterasseista mukavissa, jopa yli kymmenen asteen lämpötiloissa. Kauniilla säällä terassit ovatkin täpötäynnä iloista laskukansaa. Äläkä unohda aurinkovoidetta - näissä korkeuksissa auringon voimakkuus voi yllättää!

Sierra Nevadan 125 rinteessä riittää laskettavaa kaikentasoisille harrastajille. Valtaosa rinteistä on helpohkoja sinisiä tai haastavampia punaisia rinteitä. Myös kourallinen vaikeimpia mustia laskuja löytyy. Myös ensikertalaisille sopivia rinteitä löytyy, ja alueella toimivat useat hiihtokoulut tarjoavat opetusta niin lapsille kuin aikuisillekin. Perheille mukava kohde on myös Mirlo Blancon seikkailupuisto, jossa voi laskea pulkkamäkeä ja kokeilla vauhdikasta kelkkarataa.

Vaikka Sierra Nevada tunnetaan ensisijaisesti talvikohteena, voit matkustaa Longitoursin matkassa Sierra Nevadaan myös kesäisin. Siinä missä Sierra Nevadan kirkas taivas houkuttelee talvisin laskijoita rinteisiin, kesäisin se vetää puoleensa astronomian harrastajia, jotka saapuvat ihmettelemään poikkeuksellisen kirkasta tähtitaivasta sekä näyttäviä auringonnousuja ja -laskuja. Tähtiä voi bongailla teleskoopilla Sierra Nevadan Observatoriossa, noin kymmenen kilometrin päässä Pradollanon kylästä. Kaikkein upeimpia auringonlaskuja ja -nousuja taas pääsee ihailemaan Velta-vuorella, jonne järjestetään viikonloppuisin suosittuja opastettuja retkiä. Kesäisin Sierra Nevadassa harrastetaan myös monia urheilulajeja, kuten maastopyöräilyä ja patikointia.

Longitoursin valikoiman hotellit sijaitsevat pääasiassa Pradollanon hiihtokylässä. Voit majoittua joko ylellisissä spa-hotelleissa tai yksinkertaisemmissa huoneistoissa. Suoria reittilentoja Malagaan on tarjolla läpi vuoden. Malagan lentokentältä Pradollanoon voit matkustaa joko bussilla Granadan kaupungin kautta tai yksityisellä kuljetuksella, jonka voit varata Longitoursin kautta.

Yleistietoa

Hyvä tietää ennen matkaa

Palvelut

Juhlapyhät

Hyödyllistä sanastoa